FSHATI MARIKAJ

spot_img

FSHATI MARIKAJ

Fshati Marikaj është cilësuar si “ Kurora e Blertë” e territorit të bashkisë Vorë.

Peizazhe natyrore me vlera të larta : mali Subash dhe varg kodrat e gjelbëruara, pyjet, dhe diversitet i pasur ja shtojnë bukuritë kësaj zone afër rrugës kryesore.

Monumentet natyrore janë të shumta si, ullishtat shekullore, drurë të vjetër, vreshtaritë, pemtore e frutikulturë.

FSHATI MARIKAJ me sipërfaqe të shumta të tokës bujqësore me ullishta, vreshtari, pemëtore,ferma e biznese në shërbim të zonës e më gjërë.

FSHATI MARIKAJ ka nje zonë te bukur fushore e kodrinore.

Si të arrish në Marikaj

Largesia: 22 km larg Tiranës

Koha: 22 minuta

Drejtimi: Autostrada Tiranë-Durrës

Ku mund të qëndrosh

Hotel restorant “Arli”

Evente dhe Festa

Trashëgimia Kulturore:

• Vila e Beut,
• Vila e Marës,
• Vila Subashi

Monumente Kulture:

• Shkolla e vjeter Ramazan Subashi

Cfarë të bësh dhe si të argëtohesh

• shëtitje me kuaj,
• trekking,
• peshkim e lundrim me varka,
• çiklizëm;

Te tjera rreth

• Operatorët e turizmit dhe ofruesit e shërbimeve:
• Pikat e informacionit për turistin dhe lehtësi të tjera; harta e bizneseve sipas projektit “rruga e verës dhe e ullirit”, fletë palosje, dhe faqet zyrtare të bashkisë

Ku mund të drekosh

Dolce Vita 0682000093
Hotel restorant”Arli”
Elona Ismaili

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles