FSHATI KAPINOVË

FSHATI KAPINOVË

Fshati Kapinovë bën pjesë në Njësinë Administrative Vërtop, Bashkia Poliçan. Është i vendosur në faqen perëndimore të malit Tomorrit që është Park Kombëtar.

Pozita gjeografike dhe kushtet klimatike të favorshme përbëjnë, një avantazh për një zhvillim ekonomik të qëndrueshëm në të ardhmen. Lartësia mesatare e fshatit Kapinovë është rreth 750 metër mbi nivelin e detit. Ka sipërfaqe me pyje, sipërfaqe të zhveshura, lugina, shpate e kurrize kodrash. Fshati Kapinovë ka 613 banorë dhe numri i familjeve është 189.

Si të arrish në Kapinov

• Largesia: 57 km larg Poliçanit
• Koha: 120 minuta

Çfarë të shohësh

• Kampi i Alpinistëve
• Burimin e “Shkëmbit të Bletës”
• Shpella e Kapinovës

Evente dhe Festa

Karakteristikë e zonës është festa lokale me karakter pagane e Kulmakut që zhvillohet çdo vit në datat 21-25 gusht.

Ku mund të drekosh ne KAPINOVË

Bar Restorant “Merzai Bashalliu” 0688199952

Te tjera rreth Fshatit KAPINOVË

Kapinova me natyrën dhe relievin e larmishëm ofron një varg kushtesh për frekuentim

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,679FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles