FSHATI DRISHT

spot_img

Fshati Drisht

Fshati Drisht apo Drivasti siç quhej në Mesjetë,është ndër fshatrat më të mëdha të njësisë administrative Postribë.

Fshati Drisht shtrihet në verilindje të qytetit të Shkodrës, në të ashtuquajturën Zona e Mbishkodrës.

Ky fshat ka një pozicion strategjik për zhvillimin e të gjithë tipeve të turizmit si: turizmi historik dhe kulturor,turizmi natyror dhe ujor, turizmi i interesit të veçantë si arkeologji, speleologji etj.

Si të arrish në Drisht

• Në Drisht shkohet duke dalë nga Shkodra për nga Ura e Mesit me një distancë prej 14 km. Fshati ndodhet 13 km nga qëndra e qytetit të Shkodrës

Çfarë të shohësh

• Kalaja e Drishtit
• Muzeu i Postribës
• Ura e Mesit
• Statutet e Drishtit
• Kanioni dhe Lumi i Kirit
•Kanioni i Urës së Shtrejtë

Ku mund të drekosh

• Fshati i Drishtit është një zonë e pasur me prodhime bujqësore dhe blegtorale dhe traditë të hershme në kultivimin e produkteve autoktone.

Si të argëtohesh

•Plazh dhe eksplorim në lumin e Kirit
•Shëtitje dhe vizitë atraksioneve natyrore dhe kulturore të zonës.
•Vizitë monumenteve më të njohura historike-kulturore të fshatit.
•Ushtrim i sporteve të ndryshme (kanotazh,kayaking)

Ku mund të qëndrosh

Drishti vizitohet nga turistë ditore të cilët bëjnë vizita disa orëshe në kalanë e Drishtit dhe vendet perreth tij. Akomodimi në strukturat pritëse bëhet në fshatin më të afërt.

Kontakte

• Tourist Info Point-Shkodra
Rruga Teuta
E-mail: turizmi@

bashkiashkoder.gov.al

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles