FDA përditëson udhëzimet e mamografisë për gjinjtë e dendur

spot_img

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) tani po kërkon që ofruesit e kujdesit shëndetësor të njoftojnë pacientët për densitetin e gjinjve të tyre gjatë vizitave në mamografi. Rregulli i ri do t’i ndihmojë njerëzit me densitet më të lartë të gjirit – që sjell një rrezik më të lartë të kancerit të gjirit – për të vendosur nëse do të ndjekin teste të mëtejshme për të zbuluar tumoret e mundshme.

Ofruesve të mamografisë do t’u kërkohet të zbatojnë standardet e reja deri më 10 shtator 2024, sipas njoftimin. “Këto kërkesa ndihmojnë në adresimin e ndryshimeve në teknologjinë e mamografisë dhe proceset e mamografisë që kur u botuan rregulloret përfundimtare në 1997,” thotë Jim McKinney, një zyrtar shtypi për FDA.

Rregulli përfundimtar përditëson kërkesat e raportimit të mamografisë për të përfshirë, ndër të tjera, njoftimin e densitetit të gjirit dhe kategoritë shtesë të vlerësimit, thotë McKinney. “Kërkesa të tjera ndihmojnë për të siguruar që raportet e mamografisë të kenë gjuhë më të qartë për të ndihmuar pacientët dhe ofruesit e kujdesit shëndetësor të diskutojnë rezultatet e tyre të mamografisë,” thotë ai.

Vendimi i FDA do të ndryshojë status quo-në për disa – jo të gjithë – pacientë

Shumë gra tashmë po marrin informacion rreth densitetit të gjirit nga ofruesit e tyre të kujdesit shëndetësor për shkak të rregulloreve të nivelit shtetëror, thotë Harriet Borofsky, MDdrejtor mjekësor i imazherisë së gjirit në qendrat mjekësore Hackensack Meridian Health Riverview dhe Bayshore në New Jersey.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles