FDA paralajmëron prindërit dhe ofruesit e kujdesit shëndetësor kundër përdorimit të notave të qafës së bebeve

Në një komunikim sigurie të lëshuar më 28 qershor, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) paralajmëroi prindërit, kujdestarët dhe ofruesit e kujdesit shëndetësor që të mos vendosin nota në qafë tek foshnjat për ndërhyrje të terapisë me ujë, veçanërisht foshnjat që kanë vonesa në zhvillim ose nevoja të veçanta, si p.sh. spina bifida, atrofi muskulare kurrizore (SMA) tip 1, sindromi Downose paralizë cerebrale.

Një foshnjë vdiq dhe një tjetër u shtrua në spital me lëndime të lidhura me përdorimin e notave të qafës së foshnjës; në të dy incidentet kujdestarët nuk i monitoronin drejtpërdrejt foshnjat, sipas deklaratës. Agjencia la të hapur mundësinë që të ketë raste të tjera që nuk janë raportuar.

Çfarë janë notat e qafës?

Flotat e qafës janë unaza plastike të fryra që mund të vendosen rreth qafës së foshnjës për të vendosur kokën ndërsa fëmija noton lirshëm në ujë. Disa float në qafë tregtohen për foshnjat e moshës 2 javëshe, si dhe për foshnjat me kushte të tilla si spina bifida, atrofia muskulare kurrizore (SMA) e tipit 1, sindroma Down, paraliza cerebrale ose dëmtimi traumatik i trurit (TBI). Një numër prodhuesish promovojnë noton e qafës së bebeve si një mjet që përdoret nga terapistët në terapinë me ujë. Prindërit dhe kujdestarët i përdorin këto pajisje edhe gjatë larjes së foshnjës dhe ndërsa fëmija i tyre është duke notuar.

Asnjë të dhënë nuk tregon se lundrimet e qafës janë të dobishme

“Nuk ka të dhëna për të mbështetur këto fletë të qafës. Kështu që unë mendoj se kjo është pjesa më e rëndësishme që prindërit duhet të dinë,” tha Sarah Denny, MDa pediatër në Spitalin Mbarëkombëtar të Fëmijëve në Columbus, Ohio, dhe një zëdhënës për AAP, në një intervistë me ABC News.

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles