Edhe gjatë një ‘pushte me ilaçe’, pacientët me osteoporozë duhet të monitorohen

Hulumtimet e reja tregojnë se personat me osteoporozë të cilët marrin një “pushime me ilaçe” dhe ndërpresin mjekimin e tyre me bisfosfonat duhet të vazhdojnë të monitorohen nga afër, veçanërisht ata me rrezik më të lartë për frakturë kockore.

studimi, i botuar në numrin e shkurtit 2018 të Praktika endokrinezbuloi se 15.4 për qind e pacientëve që pushojnë nga mjekimi i tyre përjetuan fraktura të kockave, me gjasat më të larta që të ndodhin fraktura te pacientët e moshuar me densitetin mineral më të ulët të kockave (BMD).

“Është e rëndësishme të theksohet se njerëzit nuk po frakturoheshin si rezultat i marrjes ndonjëherë të bisfosfonateve,” thotë Janet Rubin, MD, një profesor i endokrinologjisë dhe metabolizmit në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Karolinës së Veriut në Chapel Hill, i cili nuk ishte i përfshirë në hulumtim. “Në fakt, ata ndoshta kanë më pak fraktura sesa mund të kenë ndryshe.”

Si e trajtojnë bisfosfonatet osteoporozën?

Osteoporoza është një sëmundje e kockave që shfaqet kur një person humbet shumë masë kockore, krijon shumë pak inde të reja kockore ose të dyja, sipas Fondacioni Kombëtar i Osteoporozës (NOF).

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles