Diagnoza e gabuar e artritit reumatoid ndodh shumë shpesh

Disa sëmundje janë komplekse. Ato mund të kenë karakteristika të mbivendosura me kushte të tjera, duke e bërë diagnozën më të vështirë. Madje është e mundur që në fillim të diagnostifikohet gabimisht, përpara se të zhvillohen më shumë tipare dalluese. Sëmundjet reumatizmale janë ndër shembujt më të mirë të kësaj. Ka një mori sëmundjesh reumatizmale dhe shumë prej tyre imitojnë simptomat e artriti reumatoid (RA). Mjekët duhet të marrin në konsideratë historinë mjekësore të pacientit, simptomat aktuale, rezultatet e analizave të gjakutdhe studime imazherike për të formuluar a diagnoza. Edhe me atë informacion, fotografia klinike mund të mos jetë aq e qartë sa ju ose mjeku juaj do të dëshironit dhe është e mundur që të ndodhë një diagnozë e gabuar.

Vetë-diagnoza dhe vetë-trajtimi mund të vonojnë një diagnozë të saktë të RA

Shumica e njerëzve, pas shfaqjes së simptomave të hershme të një lloj sëmundjeje ose sëmundjeje, provojnë vetë-trajtim përpara se të konsultohen me një mjek. Vetë-mjekimi zakonisht përfshin medikamente pa recetë, si p.sh Advil (ibuprofen), si dhe opsione të tjera trajtimi të disponueshme në farmacinë tuaj lokale. Ia vlen të provoni nëse simptomat tuaja nuk janë fillimisht të rënda, por mos e zgjatni vetë-trajtimin pasi të bëhet e qartë se simptomat tuaja nuk po përmirësohen.

Rëndësia e marrjes së hershme të një diagnoze të saktë

Trajtimi i duhur kërkon një diagnozë të saktë. Mjekët janë diagnostikues të trajnuar. Është e përshtatshme të konsultoheni me mjekun tuaj për një diagnozë të saktë dhe për të filluar një plan trajtimi. Ndërkohë që ka të ngjarë të filloni me mjekun tuaj të kujdesit parësor, disa kushte mund të kërkojnë që të konsultoheni me një specialist. Me një specialist të përfshirë, shansi juaj për një diagnozë të gabuar duhet të jetë më i vogël, por jo gjithmonë. Një diagnoza e hershme dhe e saktë është thelbësore, kryesisht sepse me RA ekziston një dritare ideale e mundësive për të filluar trajtimin që mund të ngadalësojë përparimin e sëmundjes dhe të parandalojë dëmtimin e kyçeve. Në thelb, sa më herët aq më i mirë është qëllimi për fillimin e trajtimit.

4 persona me RA (të cilëve iu tha fillimisht se ishte diçka tjetër)

“Doktori nuk dyshoi për RA derisa unë pyeta për lupus, sepse gjyshja ime kishte lupus.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles