Përbërësit

  • 400 gr lakër
  • 250 gr patate
  • 100 gr përshutë
  • 50 gr gjalpë
  • 2 litra supër viçi
  • 2 lugë nisheste
  • 2 lugë vaj
  • Mëlmesa
  • Biber të zi

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Lakrës i hiqen fletët e jashtme dhe lakra pritet përgjysmë. Patatet qërrohen dhe priten në katrorë ndërsa përshuta pritet në shkopinj.

Në enë të përshtatshme shkrihet gjalpi, shtohet lakra dhe kuardiset pak.

Pastaj shtohen patatet edhe ato i kuardisëm pak, mbi të gjitha derdhet supa dhe zihet në temperaturë mesatare derisa të zbuten patatet.

Në enë të veçantë e kuardisëm përshutën, kur të zbuten patatet shtohen mëlmesa sipas shijës, shtohet edhe pak nisheste dhe çorba zihet derisa të fitohet dendësia e dëshiruar.

Çorbës së gatshme i shtohet përshuta e kuardisur dhe përzihen ngadalë.

Ju bëftë mirë!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak.