Çfarë e shkakton Diskinezinë të Përkeqësohet

Sipas Fondacioni i Parkinsonit. Diskinesia mund të prekë çdo pjesë të trupit; në disa raste, njerëzit mund të duken të përpëliten ose lëkunden, ndërsa në raste të tjera, ata mund të tundin kokën ose të nervozojnë.

Njerëzit me semundja e Parkinsonit mund të mos e vërejnë diskinezinë e tyre dhe madje edhe kur e vërejnë, ata mund të preferojnë të përjetojnë disa lëvizje shtesë në krahasim me ndjenjën e “mbylljes”. Megjithatë, simptomat e diskinezisë ndonjëherë mund të bëjnë që kujdestarët dhe anëtarët e familjes të ndihen të turpëruar ose të pakëndshëm.

Këtu janë gjashtë shkaqet e zakonshme të diskineziaplus strategji për të parandaluar përkeqësimin e simptomave.

Diskinesia Shkaku #1: Stresi

Në përgjithësi, stresi mund të shkaktojë shumë reagime, por te njerëzit me sëmundjen e Parkinsonit, stresi mund të shkaktojë edhe diskinezinë. Stresi përkufizohet si presion ose tendosje, dhe kur shikohet në këtë këndvështrim, shumë aktivitete të përditshme mund të rrisin stresin dhe për këtë arsye mundësinë e zhvillimit të diskinezisë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles