Bradikardia: Si një rrahje e ngadaltë e zemrës mund t’ju ngadalësojë

Për shkak se Barbara Hanson, 75 vjeç, kalonte shumë nga koha e saj në lëvizje, ajo kurrë nuk dyshoi se kishte një ritëm të ngadalshëm të zemrës. Një mësuese me kohë të pjesshme për të verbërit me bazë në Dallas, ajo ende i kalon ditët e saj duke udhëtuar nga shkolla në shkollë dhe duke ndihmuar fëmijët të mësojnë Braillin. Por rreth një vit më parë, orari i saj u ndërpre papritmas kur ajo filloi të binte në punë – fjalë për fjalë.

“Është shumë e frikshme kur je duke ecur nëpër shkollë dhe gjëja tjetër që di, je me fytyrë të sheshtë,” kujton ajo. “Unë nuk jam ai lloj personi që vrap shpesh te mjeku, por kjo mjaftoi për të më trembur.”

Kur Hanson mbërriti në zyrën e mjekut, internisti urdhëroi një elektrokardiogram, ose EKG. Ky test mat aktivitetin elektrik në zemrën e një personi. Sigurisht, pasi u kthyen rezultatet, ajo u diagnostikua me bradikardi.

Deri në diagnozën e saj, Hanson nuk e kishte dëgjuar kurrë më parë atë fjalë. Ajo gjithashtu nuk kishte asnjë arsye të dyshonte se kishte një sëmundje themelore të zemrës. Në atë kohë, ajo merrte ilaçe për të kontrolluar presionin e lartë të gjakut, por përndryshe ishte në gjendje të shkëlqyer shëndetësore.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles