Përbërësit

 • 800 gr mish i bluar viçi
 • 3 decilitra supë viçi
 • 2 lugë therrimë buke
 • 1 vezë
 • 2 toptha djathë mocarellë
 • 2 lugë miell
 • 100 gr ketchup
 • 1 lugë mustardë
 • 400 gr makarona
 • 0,5 decilitra vja
 • Erëza
 • Kripë
 • Biber i zi

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Në enë të përshtatshem bashkohen mishi i bluar i viçit, 1 decilitër supë viçi, thërrimet e bukës, veza dhe erëza sipas shijës.

Ngjishen me dorë, derita të fitohet një masë kompakte, mocarela pritet në rrathë.

Nga mbushja e përgatitur me mish punohen 4 bërxolla, në gjysmën e secilës bërxollë vendosen nga dy rrathë mocarela, e pastaj mbulohen me gjysmën tjetër të bërxollës dhe u shtypet rrethi për t’u ngjitur dhe për të fituar nga bërxolla formën e gjysmëhënës.

Bërxollat e mbushura fërgohen në vaj të nxehtë, nga të dy anët derisa të skuqen, e pastaj hiqen nga yndyra dhe lihen në vend të ngrohtë.

Mielli përzihet në supën e mbetur të viçit dhe derdhnet në yndyrën ku janë fërguar bërxollat.

Shtohet keçapi, mustardë, pak ujë dhe erëza sipas shijës, pastaj zihet. Kthehen bërxollat e fërguara dhe vazhdon zierja në temperaturë mesatare për 10 minuta.

Makaronat zihen në ujë me kripë dhe shërbëhen si garner me ushqimin e gatshëm.

Ju bëftë mirë!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak.