Aplikacionet kontraceptive për kontrollin e lindjes: Çfarë duhet të dini për metodat e ndërgjegjësimit të fertilitetit

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) ka lejohet një aplikacion i përdorur për të gjurmuar ovulimin dhe ditët pjellore dhe jopjellore të një gruaje që do të tregtohet si një formë kontracepsioni, që nga 10 gushti 2018.

LIDHUR: Opsionet e kontrollit të lindjes dhe kontracepsionit: Një udhëzues A-to-Z

Mjeti dixhital, Ciklet natyrore, përdor informacion në lidhje me temperaturën bazale ditore të trupit të një gruaje (e marrë menjëherë pas zgjimit në mëngjes) dhe modelet e ciklit menstrual. Për gratë që kanë ato që konsiderohen perioda të rregullta menstruale, aplikacioni do të tregojë, bazuar në ndryshimet trupore, se cilat ditë ka pak a shumë gjasa të jetë pjellore.

Si mund të përdoret produkti i cikleve natyrale për të ndihmuar në parandalimin e shtatzënisë

Ato që nuk duan të mbeten shtatzënë duhet të shmangin tërësisht seksin gjatë ditëve pjellore ose të përdorin një formë tjetër kontracepsioni si prezervativi për të shmangur shtatzëninë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles