Në TV, ai është Dr. McDreamy – dhe tani ai po u sjell ndihmë mjekësore njerëzve në botën reale.

Anatomia e Greit Ylli Patrick Dempsey njoftoi këtë javë se ai ka investuar në CrowdMed, një uebsajt shëndetësor me burime të shumta që ndihmon në zgjidhjen e rasteve mjekësore të vështira për t’u diagnostikuar. Kontributi i tij është pjesë e raundit të financimit prej 2.4 milionë dollarësh që përfshin gjithashtu NEA, Andreessen Horowitz, Greylock Partners, Khosla Ventures dhe SV Angel.

Përdoruesi mesatar i CrowdMed ka qenë i sëmurë për rreth gjashtë vjet, ka vizituar deri në tetë mjekë në përpjekje për të zgjidhur misterin e tij ose të saj mjekësor dhe, duke vepruar kështu, ka bërë afër 55,000 dollarë shpenzime mjekësore.

Në faqen e internetit, pacientët mund të postojnë në mënyrë anonime detaje rreth çështjeve të tyre mjekësore – nga informacioni mbi simptomat e tyre deri te rezultatet e testeve diagnostikuese. Kompania më pas ndan informacionin me komunitetin e saj të “Detektivëve Mjekësorë”. Këta detektivë nuk janë vetëm mjekë; ata mund të jenë pacientë të tjerë, studentë të shkollave mjekësore ose ofrues të kujdesit shëndetësor alternativ.

Është falas për të postuar një rast, por përdoruesit mund të jenë në gjendje të rrisin sasinë e komenteve që marrin duke ofruar një nxitje për para. (CrowdMed merr një pjesë të vogël të shpërblimeve si komision.)

Nëpërmjet teknologjisë së saj të patentuar, faqja më pas grumbullon informacione nga detektivët, të cilët vënë bast për një diagnozë. Një pacient mund të shikojë më pas rezultatet e tij bazuar në një konsensus dhe t’ia paraqesë atë informacion mjekëve të tij.

Mësoni më shumë: Lundrimi i trajtimit tuaj kur diagnoza është kancer »

Dempsey, i cili luan Dr. Derek Shepherd (i njohur gjithashtu si “McDreamy”) në Anatomia e Greit, tha se ai ishte menjëherë i impresionuar me CrowdMed pasi vizitoi selinë e tyre.

“E ardhmja me të vërtetë qëndron në Palo Alto dhe San Francisko dhe ato zona”, tha ai në një intervistë me Healthline.

Dempsey po kërkonte të zgjeronte themelin dhe shtrirjen e Qendra e Kancerit Patrick Dempsey për Shpresën dhe Shërimin. Ai hapi qendrën në Maine me vëllezërit e motrat e tij për nder të nënës së tij, e cila humbi betejën me kancerin ovarian marsin e kaluar. Ai tha se donte gjithashtu të përdorte statusin e tij të famshëm për të dhënë një kontribut të vërtetë në botë.

“CrowdMed u krijua për të ndihmuar njerëzit në nevojë të cilët nuk kanë ku të kthehen, nuk kanë mundësi dhe nuk kanë përgjigje, e cila është e njëjta arsye që unë themelova Qendrën e Kancerit Patrick Dempsey për Shpresën dhe Shërimin”, tha Dempsey.

Ai udhëtoi në selinë e CrowdMed në një mision faktmbledhës dhe e dinte se kompania ishte e përshtatshme pas takimit me ekipin, duke përfshirë Jared Heyman, themeluesin dhe CEO të CrowdMed.

Dempsey tha: “Kur u futëm në dhomë së bashku, më pëlqeu vërtet historia dhe se si evoluoi… thjesht ndjeva se kishte shumë kuptim. Më pëlqen shumë ideja e crowdsourcing dhe si t’i bësh të gjithë të marrin pjesë në një kauzë që është më e madhe se vetvetja.

Dempsey tha se mezi pret të shohë investimin e tij të zgjerojë kompaninë dhe shtrirjen e saj.

Lidhuni me trajtime të reja: Gjeni prova klinike lokale »

Pothuajse një në 10 amerikanë – dhe 350 milionë njerëz në mbarë botën – preken nga afërsisht 7000 lloje të ndryshme të kushteve mjekësore të rralla ose të vështira për t’u diagnostikuar.

Megjithëse uebsajti fillimisht u kujdes veçanërisht për ata që kanë vizituar mjekë të shumtë dhe kanë grumbulluar mijëra dollarë në fatura mjekësore duke u përpjekur të gjejnë përgjigje, së shpejti do të tërheqë këdo.

Heyman tha se kompania do të shtonte një veçori të përqendruar te zgjidhjet që do t’i lejojë këdo që diagnostikohet me një gjendje të gjejë informacion për marrjen e hapave të ardhshëm. Ai po punon gjithashtu këtë vit në një version të optimizuar për celular të faqes në internet.

Në horizont, kompania po shqyrton partneritetet me kompanitë e sigurimit. Kjo do t’u mundësonte pacientëve të marrin këshilla mjekësore me kosto efektive duke ulur gjithashtu kostot për ofruesit e sigurimeve, tha Heyman.

Bëni një ndryshim: Crowdfunding në Healthline »

Dempsey është i kënaqur të vazhdojë t’u japë të tjerëve dhe beson se CrowdMed do të jetë një burim i vlefshëm për njerëzit – veçanërisht ata që nuk kanë qasje te mjekët kryesorë.

“Kjo i jep dikujt që nuk ka shpresë të paktën një shans për shpresë,” tha Dempsey.

Heyman është i ngazëllyer për partneritetin për shkak të aftësisë së Dempsey për të fituar njohje për sitin. Lidhja e tyre, megjithatë, shkon përtej thjesht ndërgjegjësimit në faqen e internetit nga fansat e aktorit veteran.

“Patrick më bëri vërtet përshtypje që në fillim,” tha Heyman, motra e të cilit u përball me një luftë diagnostikuese për vite dhe ishte një frymëzim për fillimin e kompanisë. “Ai tregoi shumë pasion për misionin tonë… interes të vërtetë për atë që po bëjmë dhe pse.”

“Ai ishte i tërhequr nga pasioni im, arsyet e mia personale për ta bërë këtë… dhe unë jam po aq i impresionuar me arsyet e tij personale”, tha Heyman, duke përmendur atë që Dempsey luftoi gjatë betejës shumëvjeçare të nënës së tij me kancerin ovarian.

Është ajo përvojë personale që e bën Dempsey-n një partner ideal për CrowdMed.

“Ai e di se si është të ndjesh atë lloj pafuqie,” tha Heyman.