A mund të ndihmojë marihuana mjekësore në trajtimin e diabetit të tipit 2?

Megjithëse kërkimet mbi marijuanën për qëllime mjekësore janë të kufizuara dhe Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) nuk e ka aprovuar ilaçin si standard të kujdesit, 29 shtete dhe Uashington, DC, e kanë legalizuar marihuanë mjekësore. Ky ligj ka kaluar në një kohë kur disa kërkimee cila ka qenë kryesisht vëzhguese dhe e kryer te kafshët, e lidh përdorimin e marihuanës me simptomat e përmirësuara të lidhura me HIVsklerozë të shumëfishtë, dhimbje kronike dhe çrregullime mendore.

Por çfarë thonë studiuesit për përdorimin e marihuanës për të ndihmuar në trajtimin ose parandalimin e diabetit? Mjafton të thuhet, studimet sugjerojnë se nuk duhet të ndizni ende.

A mund të ndihmojë kanabisi në parandalimin e diabetit?

Bima e marihuanës përmban kimikate të quajtura kanabinoidë që kanë një sërë efektesh, duke përfshirë rritjen e oreksit dhe pakësimin e dhimbjes dhe inflamacion. E gjithë kjo tingëllon e mrekullueshme, por çfarë po ndodh në të vërtetë?

Edhe pse disa kërkime paraprake sugjerojnë se marihuana mjekësore mund të ndihmojë në përmirësimin e kontrollit të glukozës dhe rezistenca ndaj insulinësmjekët në të gjithë bordin nuk janë të shpejtë për të rekomanduar marijuanën parandalimin e diabetit. Kjo për shkak se shumica e studimeve nuk kanë përmbushur standardin e artë për kërkimin mjekësor: marihuana mjekësore nuk është analizuar në studime të mëdha, të rastësishme dhe të kontrolluara në subjektet njerëzore me diabet të tipit 2. Studime të tilla zvogëlojnë rrezikun e paragjykimeve tek autorët e studimit dhe ofrojnë provat më të besueshme që kemi për një marrëdhënie shkak-pasojë midis dy faktorëve (në këtë rast, marihuanës mjekësore dhe diabetit) dhe jo thjesht një lidhje korrelative, të cilën studimet vëzhguese vizatoni.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles