9 Këshilla thelbësore të sigurisë për sezonin e fishekzjarreve

Edhe pse të gjithë e dimë se nuk është e sigurt të luash me zjarrin, shumë prej nesh nuk mund t’i rezistojnë thirrjes së ndezjes së fishekzjarreve dhe xixëllonjave në festimet tona familjare rreth 4 korrikut.

Sipas një Sondazhi Kombëtar i Spitalit të Fëmijëve CS Mott mbi shëndetin e fëmijëve kryer në vitin 2022.

Ka shumë arsye të mira që duhet t’ua lëmë fishekzjarrët profesionistëve. Lëndimet dhe vdekjet e lidhura me fishekzjarrët janë rritur në vitet e fundit, duke dërguar rreth 15,600 njerëz në dhomën e urgjencës dhe duke shkaktuar 18 vdekje vetëm në vitin 2020, sipas një draft raporti vjetor nga Komisioni Amerikan i Sigurisë së Produkteve të Konsumatorit (CPSC).

Dy të tretat e lëndimeve dhe vdekjeve ndodhën në muajin rreth 4 korrikut, sipas CPSC. Dhe shumica e këtyre lëndimeve dhe vdekjeve ndodhën kur njerëzit ndezën vetë fishekzjarrë dhe xixëllonja.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles