8 CEO shumë të suksesshëm dhe të famshëm që praktikojnë meditim

Meditimi është praktika e heshtjes së mendimeve në mendjen tuaj për të arritur vetëdijen ose një gjendje alternative të vetëdijes. Meditimi mund të ndihmojë në reduktimin e stresit, rritjen e imunitetit, rritjen e përqendrimit dhe përmirësimin e cilësisë së gjumit – të gjitha këto janë të dobishme për njerëzit shumë të suksesshëm.

“Unë i mësova Katy Perry, Tom Hanks, Jerry Seinfeld, Hugh Jackman dhe Lena Dunham se si të përdorin Meditimi Transcendental (TM) për shkak të aftësisë së tij për të rritur qartësinë, fokusin dhe qëndrueshmëri”, thotë Bob Roth, drejtor ekzekutiv i fondacionit David Lynch. “Meditim Transcendental i ndihmon njerëzit e suksesshëm të qëndrojnë në një nivel të lartë funksionimi dhe të mendojnë në mënyrë inovative.”

Në vendin e punës, Roth rekomandon Meditimin Transcendental, një formë meditimi që përdor një mantra për të vendosur mendimet në mendje dhe për të drejtuar vëmendjen tuaj në një gjendje qetësie, për shkak të efektit që ka në funksionimin e trurit.

“Nga të gjitha llojet e meditimit, Meditimi Transcendental ka më shumë kërkime që tregojnë se forcon lidhjet e korteksit ekzekutiv ose paraballor të trurit, qetëson qendrën e reaktivitetit të amigdalës, e cila çon në reagim të tepruar dhe histeri, dhe aktivizon imagjinatën dhe rrjetin e modalitetit të paracaktuar. ,” ai thote.

Këtu janë tetë CEO dhe personazhe të famshëm që praktikojnë forma të ndryshme meditimi për t’i ndihmuar ata të jenë të suksesshëm në vendin e punës:

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles