Si mund të përfitoni sa më shumë nga çdo mënyrë për të parë botën

Ka shumë për të fituar nga udhëtimet, nga përfitimet e zgjerimit të perspektivës suaj për të fituar thjesht një vlerësim më të madh të vendit tuaj në botë; nuk është çudi që kaq shumë njerëz duan ta bëjnë atë.

Nëse jeni në një pozitë të rehatshme financiare dhe ndiheni të detyruar ta bëni këtë, mund ta gjeni veten papritur me një bollëk opsionesh.

Pyetja më e qartë është ajo se ku të shkoni. Kjo është diçka që do të përgjigjet nga preferencat tuaja, si dhe nga aspektet logjistike si afërsia dhe kostoja. Pasi të keni marrë këtë vendim, mund të filloni të mendoni se si do të arrini atje (edhe pse kjo mund të luajë në vendimin tuaj). Jini të vetëdijshëm se secili ka pikat e forta dhe të dobëta.

Me tren

Njerëz të ndryshëm ndjehen ndryshe për procesin e udhëtimit. Disa njerëz e shohin atë thjesht si një mjet për të arritur një qëllim, një domosdoshmëri fatkeqe që duhet kaluar për të shijuar shpërblimin e ëmbël të destinacionit. Megjithatë, të tjerët mund të mos e shohin këtë tranzit si një çështje krejtësisht negative – të tjerët mund të shohin pozitivet në të, siç janë pjesët e botës që mund t’i shihni ekskluzivisht në këtë fazë. Ndërsa udhëtimi ajror mund t’ju japë mjaft pamje, askund nuk është më i dukshëm ky përfitim sesa kur udhëtoni me tren.

Udhëtimi me tren mund të mos jetë diçka që e keni menduar më parë. Shumica e njerëzve priren të marrin makinën e tyre nëse mund ta bëjnë këtë, duke përdorur një aeroplan kur distanca është thjesht shumë e madhe ose mbi ujë, në këtë rast e para thjesht nuk është realiste. Trenat janë në një mes të vështirë në këtë drejtim, por avantazhet që ata kanë në lidhje me përfitimet mjedisore që ata kanë, gjë që mund të jetë diçka për të cilën ju jeni bërë më të vetëdijshëm vitet e fundit pasi ka pasur një shtysë për t’u përpjekur dhe për të reduktuar miljet ajrore që njerëzit udhëtojnë.

Ju mund të jeni ende të pasigurt për shkak të llojit të mërzisë që mund të përjetoni në një tren. Sigurisht, ky nuk ndryshon nga një aeroplan në këtë drejtim, por ka një element pranimi në një aeroplan për shkak të sasisë së distancës që po përshkohet. Në një makinë, fokusi juaj është në rrugë për t’ju mbajtur të zënë, për sa kohë që jeni shoferi. Megjithatë, në një tren, ka mënyra për të shmangur këtë mërzi dhe madje ta bëni kohën mjaft të këndshme. Dëgjimi i muzikës, leximi i një libri ose luajtja e lojërave në telefonin tuaj nëpërmjet kazinove në internet mund ta ofrojnë këtë argëtim. Nëse nuk jeni të sigurt se ku të shkoni në rastin e opsionit të fundit, duke parë se çfarë kanë për të thënë të tjerët https://www.maplecasino.ca/reviews mund t’ju ofrojë disa njohuri.

Me avion

Megjithëse ka lidhje hekurudhore që do t’ju lejojnë të udhëtoni në vende të tjera në situata specifike, nuk ka atë lloj fleksibiliteti në këtë drejtim që ka udhëtimi ajror. Pra, në varësi të vendit ku synojnë t’ju çojnë udhëtimet tuaja, thjesht mund të mos ketë alternativë për një aeroplan. Ky nuk është problem; në teori, ato janë automjete të besueshme me a historia e sigurisë nëse jeni një nga të shumtët që hezitojnë për shkak të frikës nga fluturimi. Megjithatë, kjo mund të mos jetë e mjaftueshme për t’ju ngushëlluar, në këtë rast zgjidhja e vetme mund të jetë përballja me frikën tuaj kokë më kokë.

Të kalosh të gjithë fluturimin me një ndjenjë frike dhe ankthi nuk është saktësisht ideale, megjithatë, kështu që nëse mund të gjesh një mënyrë për ta frenuar këtë, mund të bësh një rrugë të gjatë për ta bërë këtë një formë transporti më të zbatueshme për ju në të ardhmen. Mënyra më e thjeshtë për ta bërë këtë është thjesht të shpërqendroni veten. Shkarkoni disa filma në Netflix për t’i parë në fluturim ose për të dëgjuar muzikë qetësuese; ju mund të gjeni trurin tuaj me lehtësi harron për ankthin tuaj ndërsa jeni mjaftueshëm i argëtuar ose i hutuar.

Në këmbë

Ndryshe nga sasia e tokës që mund të mbuloni duke marrë një tren ose një fluturim, ideja e ecjes tingëllon si një sugjerim qesharak. Në të vërtetë është nëse sugjerimi do të ishte thjesht të ecni në vende të tjera kur planifikoni një pushim. Megjithatë, kjo ka të bëjë më shumë me ecjen ndërsa jeni tashmë atje dhe se si kjo mund të jetë mënyra më e mirë për të përjetuar një mjedis dhe kulturë të ndryshme. Mund të ketë një tundim për të marrë transportin publik për të parë sa më shumë që të jetë e mundur brenda një periudhe të shkurtër, dhe megjithëse ky është një sugjerim i mirë, kjo mund t’ju lejojë të bëni pikërisht këtë, por me përfitime të shtuara.

Kur jeni duke ecur, mund të dilni nga shtegu i rrahur, të eksploroni në kohën tuaj të lirë, të ndaloni sa herë që dëshironi të shikoni pamjet – e gjithë kjo, ndërsa bëni një sasi të mirë ushtrimesh nga pjesëmarrja në një aktivitet që shpesh është shumë lehtë për trupin tuaj. Nëse jeni dikush që është mësuar të vozitni kudo, ky mund të duket pothuajse si një sugjerim alarmues, por mund t’ju hapë sytë ndaj një aktiviteti që mund ta doni.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,592FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles