Përbërësit

  • 150 gr djathë gorgonzola
  • 4 decilitra shtalpë për zierje
  • 1 spec i gjelbër
  • 250 gr përshutë
  • 2 trekëndësha djathë
  • 2 decilitra supë me katrorka
  • 1 lugë niseshte
  • 30 gr gjalpë
  • Erëza
  • Biber i zi

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Specit të gjelbërt i hiqet bishti, farat dhe pritet në shkopinj të hollë, përshuta pritet në shkopinj.

Në enë të përshtatshme shkrihet gjalpi dhe në të kaurdiset përshuta dhe speci derisa të zbutet.

Në enë të veçantë bashkohen shtalpa për zierje, djathi gorgonzola, trekëndëshat e djathitë të shkrirë, supa e viçit dhe niseshtja.

Shtohen erëza sipas shijës dhe të gjitha zihen në temperaturë mesatare, derisa të fitohet një masë kremoze.

Në salcën e përgatitur shtohen përshuta dhe speci, të përgatitura më herët dhe salca përzihet ngadalë.

Ju bëftë mirë!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak.