Home RECETAT E GJYSHES Receta klasike e Negroni të Bardhë

Receta klasike e Negroni të Bardhë

0

Për një negroni klasik të bardhë, do t’ju duhet 1 ½ ons xhin, 1 ons Lillet blanc dhe ½ ons liker Suze. Megjithëse një negroni standard kërkon pjesë të barabarta të secilit përbërës, Pisula thotë, “Kjo recetë ka përqindjen më të zakonshme që përdoret tani për këtë koktej.” Duke ulur sasinë e Suzes zbutet hidhësia.

Zbukurojeni pijen me një rrotullim limoni. Pisula sugjeron si alternativë portokallin ose grejpfrutin. Sa i përket koktejeve, lista e përbërësve është shumë e shkurtër dhe shijet nuk mund të fshihen pas sheqerit. “Xhini me të vërtetë shkëlqen,” shpjegon Pisula dhe thotë, “Për këtë arsye, unë rekomandoj të zgjidhni një xhin të cilësisë së lartë për këtë recetë. Më pëlqejnë botanikët e Sapphire Bombay të kombinuara me Suze në këtë koktej, por përdorni çfarëdo xhin që keni. si!”

Nëse nuk e keni provuar kurrë Suze, zhvilluesi ynë i recetave shpjegon, “Është një francez liker gentian që është kryesisht e hidhur me një nuancë të ëmbël, dhe “pak agrume gjithashtu. Ai zëvendëson Campari, që është e hidhura e përdorur në një Negroni tradicional”. Nëse nuk është i disponueshëm në dyqanin tuaj të pijeve, ajo rekomandon përdorimin Cocchi Americano në vend të kësaj.

Exit mobile version