Nivelet e testosteronit te meshkujt përcaktohen nga vendi ku rriten, zbulon hulumtimi

Studiuesit e kanë ditur prej kohësh se hormoni i testosteronit mund të rritet dhe të bjerë në varësi të mjedisit ose situatës së jetës së një burri. Martesa, bërja baba, stresi apo edhe mbajtja në krahë e një kukulle të vogël mund të bëjnë që prania e hormonit të rritet ose të tkurret. Ajo që shkencëtarët nuk e kanë ditur është pse disa popullata kanë nivele të natyrshme më të larta të testosteronit se të tjerët.

Hulumtimi i ri sfidon të menduarit mbi rolin e racës, gjeneve në nivelet e hormoneve të një mashkulli

Një studim i ri nga Universiteti Durham në Mbretërinë e Bashkuar sugjeron se mjedisi i fëmijërisë së meshkujve përcakton nivelin e tyre të testosteronit, duke minuar teoritë e mëparshme mbizotëruese se raca ose gjenet rregullojnë sasinë e hormonit në çdo individ.

Të lidhura: Testosteroni dhe shëndeti dhe mirëqenia e burrave

Të jetuarit në I varfër vs. Zonat e industrializuara mund të ndikojnë në nivelet e hormoneve

Nivelet mesatare të testosteronit mund të ndryshojnë shumë në varësi të vendit ku jetojnë burrat, sipas Kesson Magid, PhDnjë antropolog biologjik në Universitetin Durham dhe autor kryesor i studimi, i publikuar këtë javë në Ekologjia dhe Evolucioni i Natyrës. “Modeli tipik është më i lartë testosteroni tek meshkujt në vendet më të pasura, të post-industrializuara të Evropës ose Amerikës së Veriut krahasuar me burrat që jetojnë në pjesë më të varfra të botës ose në vendet ku shumica e popullsisë përballet me shkallë më të lartë të sëmundjeve,” thotë ai.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles