Nane është një bimë që jep një aromë shumë të mirë dhe është shumë shërues

spot_img

Nane është një bimë që jep një aromë shumë të mirë dhe është shumë shërues

Nane është një bimë që jep një aromë shumë të mirë dhe është shumë shërues

Rëndësia e aromave është reflektuar para së gjithash edhe në hadithet Profetit Muhamed Alejhi Selam, dhe përdorimi e të cilit ia ka lënë si praktikë të umetit të tij të preferuar në këtë botë. Profeti Alejhi Selam na ka këshilluar që të përdorin aromat në çdo kohë, më tepër, po ashtu edhe Kur’ani rreth kësaj në një mënyrë shumë ekspilicite e sqaroi këtë çështje me fjalët e Allahut xh,sh: O bijtë e Ademit, vishuni bukur për çdo namaz, hani dhe pini e mos e teproni, pse Ai (Allahu) nuk i do ata që e teprojnë (shkapërderdhin).” (el-A’raf, 31)

Në mesin e këtyre dekoratave gjenden edhe aroma për burrat, para se të grave, për shkak se gratë mund të parfumosen vetëm për burrat e tyre, sepse aroma e saj ndaj të huajve mund të çojë në hutim dhe trazira në tokë. Këtë vepër nuk e lejon Allahu, as ndonjë njeri tjetër që ka nder moralit dhe karakter. Në shumë revista mjekësore, thuhet se, në rastet e dhimbjeve të kokës, fërkohet me vaj prej nane (mint) në mënyrë që dhimbja të ndalet, dhe nëse dikush ka pagjumësi, le ta lyej jastëkun me aromë – dhe do të bijë në gjumë në paqe.

Nane është një bimë që jep një aromë shumë të mirë dhe është shumë shërues.

(Visited 212 times, 1 visits today)

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles