Lëngu i qershisë

spot_img


Lëngu i qershisë
Reviewed by on

November 25, 2012
.

  Lëngu i qershisë mund ta zvogëlojë dhimbjen muskulore pas vrapimit, tregon një studim i ri i botuar në revistën “American College of Sports Medicine”. Në studim kanë marrë pjesë 60 participantë të shëndoshë të moshave ndërmjet 18 dhe 50 vjeç. Participantët të cilët gjatë një jave, dy herë në ditë kanë pirë nga 3 […]

  Lëngu i qershisë mund ta zvogëlojë dhimbjen muskulore pas vrapimit, tregon një studim i ri i botuar në revistën “American College of Sports Medicine”. Në studim kanë marrë pjesë 60 participantë të shëndoshë të moshave ndërmjet 18 dhe 50 vjeç. Participantët të cilët gjatë një jave, dy herë në ditë kanë pirë nga 3 […]

Rating: 0

Lëngu i qershisë

Lëngu i qershisë

 

Lëngu i qershisë mund ta zvogëlojë dhimbjen muskulore pas vrapimit, tregon një studim i ri i botuar në revistën “American College of Sports Medicine”.
Në studim kanë marrë pjesë 60 participantë të shëndoshë të moshave ndërmjet 18 dhe 50 vjeç.
Participantët të cilët gjatë një jave, dy herë në ditë kanë pirë nga 3 dcl lëng qershie, kanë pasur shumë më pak dhimbje muskulore pas vrapimit në shtigje të gjata në krahasim me ata të cilët kanë pirë lloje tjera lëngjesh. Edhe pse nuk dihet mekanizimi i vërtetë i këtij efekti pozitiv të qershisë, autorët e studimit mendojnë se qershia vepron ngjashëm sikurse barnat të cilët i marrin sportistët për të zvogëluar proceset inflamatore pas aktivitetit trupor.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles