Kërkesa për testin para hyrjes në Kanada

spot_img

Qeveria e Kanadasë njoftoi se nga 1 prilli 2022, në orën 12:01 EDT, udhëtarët e vaksinuar plotësisht nuk do të kenë më nevojë të japin një rezultat të testit COVID-19 para hyrjes për të hyrë në Kanada nga ajri, toka ose uji.

Udhëtarët e vaksinuar plotësisht që kërkojnë të mbërrijnë në Kanada përpara 1 prillit 2022, duhet të kenë ende një test të vlefshëm para hyrjes.

Sidoqoftë, udhëtarët që mbërrijnë në Kanada nga çdo vend, të cilët kualifikohen si të vaksinuar plotësisht, mund të kenë nevojë të bëjnë një test molekular për COVID-19 në momentin e mbërritjes, nëse zgjidhen për testim të detyrueshëm rastësor. Udhëtarët e përzgjedhur për testim të rastësishëm të detyrueshëm nuk u kërkohet të karantinohen ndërsa presin rezultatet e tyre të testit.

Për udhëtarët pjesërisht ose të pavaksinuar që aktualisht lejohen të udhëtojnë në Kanada, kërkesat e testimit para hyrjes nuk ndryshojnë. Përveç rasteve kur përjashtohet ndryshe, të gjithë udhëtarët 5 vjeç e lart që nuk kualifikohen si të vaksinuar plotësisht duhet të vazhdojnë të japin prova të një lloji të pranuar të rezultatit të testit para hyrjes për COVID-19:

  • a test i vlefshëm, negativ i antigjenit, administruar ose vëzhguar nga një laborator ose ofrues testimi i akredituar, i marrë jashtë Kanadasë jo më shumë se një ditë para kohës së nisjes së planifikuar fillimisht të fluturimit ose mbërritjes së tyre në kufirin tokësor ose portin detar të hyrjes; ose
  • a test i vlefshëm molekular negativ marrë jo më shumë se 72 orë përpara kohës së nisjes së fluturimit të planifikuar fillimisht ose mbërritjes së tyre në kufirin tokësor ose portin detar të hyrjes, ose
  • a testi i mëparshëm pozitiv molekular marrë të paktën 10 ditë kalendarike dhe jo më shumë se 180 ditë kalendarike përpara kohës së nisjes së fluturimit të planifikuar fillimisht ose mbërritjes së tyre në kufirin tokësor ose portin detar të hyrjes. Është e rëndësishme të theksohet se rezultatet pozitive të testit të antigjenit nuk do të pranohen.

Të gjithë udhëtarëve vazhdojnë t’u kërkohet të paraqesin informacionin e tyre të detyrueshëm në ArriveCAN (aplikacion celular ose faqe interneti falas) përpara mbërritjes së tyre në Kanada. Udhëtarët që mbërrijnë pa përfunduar dorëzimin e tyre ArriveCAN mund të duhet të testojnë në mbërritje dhe të karantinohen për 14 ditë, pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit. Udhëtarët që marrin një lundrim ose aeroplan duhet të dorëzojnë informacionin e tyre në ArriveCAN brenda 72 orëve përpara se të hipin.

Jean-Yves Duclos, Ministër i Shëndetësisë tha, “Përshtatjet e masave kufitare të Kanadasë janë bërë të mundura nga një sërë faktorësh, duke përfshirë shkallën e lartë të vaksinimit të Kanadasë, disponueshmërinë në rritje dhe përdorimin e testeve të shpejta për të zbuluar infeksionin, uljen e shtrimeve në spital dhe rritjen e disponueshmërisë në familje të trajtimeve për COVID-19. Si vaksinim nivelet dhe kapaciteti i sistemit të kujdesit shëndetësor përmirësohen, ne do të vazhdojmë të konsiderojmë lehtësimin e mëtejshëm të masave në kufij – dhe kur t’i rregullojmë ato masa – për t’i mbajtur njerëzit në Kanada të sigurt.”

Omar Alghabra, Ministër i Transportit tha, “Ulja e numrit të rasteve COVID-19, së bashku me normat e larta të vaksinimit të Kanadasë dhe kërkesat strikte të vaksinimit për udhëtime, kanë vendosur hapat e ardhshëm në qasjen e kujdesshme dhe të kalibruar të qeverisë sonë për lehtësimin e sigurt të masave në kufirin tonë. Heqja e para -Kërkesat e testimit të hyrjes për udhëtarët në Kanada do ta bëjnë më të lehtë për kanadezët që të përfitojnë me siguri nga mundësitë e reja për udhëtime personale dhe biznesi, pasi sistemi i transportit të Kanadasë rimëkëmbet nga pandemia.”

Randy Boissonnault, Ministër i Turizmit dhe Ministër i asociuar i Financave tha, “Shëndeti dhe siguria e kanadezëve është prioriteti kryesor i qeverisë sonë. Ndërsa situata e pandemisë ndryshon brenda dhe jashtë vendit, po ashtu ndryshon edhe përgjigja jonë. Dua të falënderoj veçanërisht punonjësit e Agjencisë së Shërbimeve Kufitare të Kanadasë për punën e tyre të palodhur gjatë dy viteve të fundit. Ne do të ndërmarrim gjithmonë veprime për të siguruar kufirin tonë dhe për të mbrojtur komunitetet tona, sepse kjo është ajo që presin kanadezët.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles