Kënaja e dobishme për dhimbjet , këshille profetike

spot_img


Kënaja e dobishme për dhimbjet , këshille profetike
Reviewed by on

October 13, 2018
.

Imam Ibn Maxhe e ka cituar hadithin në të cilin i Dërguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, kishte vënë këna në kokë, sepse i dhembte shumë koka, dhe tha: “Me vullnetin e All-llahut, kjo do të ndihmojë” ( Ibn Maxhe,3502; në versione të ngjashme e transmetojnë edhe Ahmedi, 6/462; Ebu Davudi,3858) Një ndër kurat […]

Imam Ibn Maxhe e ka cituar hadithin në të cilin i Dërguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, kishte vënë këna në kokë, sepse i dhembte shumë koka, dhe tha: “Me vullnetin e All-llahut, kjo do të ndihmojë” ( Ibn Maxhe,3502; në versione të ngjashme e transmetojnë edhe Ahmedi, 6/462; Ebu Davudi,3858) Një ndër kurat […]

Rating: 0

Kënaja e dobishme për dhimbjet , këshille profetike

Kënaja e dobishme për dhimbjet , këshille profetike

Imam Ibn Maxhe e ka cituar hadithin në të cilin i Dërguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, kishte vënë këna në kokë, sepse i dhembte shumë koka, dhe tha: “Me vullnetin e All-llahut, kjo do të ndihmojë” ( Ibn Maxhe,3502; në versione të ngjashme e transmetojnë edhe Ahmedi, 6/462; Ebu Davudi,3858)

Një ndër kurat më efikase është dhe përdorimi i kënasë. Në rastin në fjale ajo mund të vihet gjithashtu si kompresë e nxehtë që bëhet nga pluhuri i saj i përzier me uthull. Kjo bën që të hiqet dhimbja dhe të qetësohen nervat. Kjo kurë është e dobishme edhe për dhimbje të tjera.
Imam Tirmidhiu ka shënuar në përmbledhjen e vet të haditheve se Selma ummu Rafi kishte thënë: “ Kurdo që i Dërguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ankohej në lëndim ose në dhembje koke, i vendosja këna mbi vendin e sëmurë.” (Tirmidhi, 2055; Ibn Maxhe,3502.)

(Visited 368 times, 1 visits today)

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles