Hertz Global Holdings siguron një angazhim prej 4 miliardë dollarësh për financimin e flotës

spot_img

Hertz me qira një makinë

Hertz Global Holdings, Inc. ka siguruar angazhime për financimin e flotës prej 4 miliardë dollarësh dhe ka paraqitur një mocion për miratimin e Hertz Corporation që të hyjë në dokumentacionin për financimin nga Gjykata e Falimentimit të SHBA për Distriktin e Delaware.

Pas miratimit, dhe së bashku me deri në 1 miliard dollarë të financimit të debitorit të Hertz-it që mund të përdoret për kapital në filialin e financimit të flotës, Hertz do të ketë akses në financim total deri në 5 miliardë dollarë për të mbështetur nevojat e financimit të flotës.

Hertz planifikon të rifreskojë flotën e saj të makinave me qira në vitin 2021 dhe parashikon blerjen e rreth 229,000 automjeteve. Për të ekzekutuar atë plan, Hertz do të krijojë një entitet me qëllim të veçantë të sapoformuar që do të jetë një degë e drejtpërdrejtë tërësisht në pronësi të The Hertz Corporation. Athene USA Corporation, një degë e Apollo Capital Management, LP, u zotua t’i sigurojë filialit të ri financimin e propozuar prej 4 miliardë dollarësh dhe pritet të strukturohet si një strukturë afatshkurtër e titullizimit të mbështetur nga aktivet. Kompania pret të fillojë vendosjen e porosive për dërgesat e automjeteve të reja që do të fillojnë në tremujorin e parë të 2021.

Presidenti dhe CEO i Hertz, Paul Stone tha, “Ky financim i ri prej 4 miliardë dollarësh na ofron një mënyrë efikase dhe me kosto efektive për të mbajtur një flotë të fuqishme dhe konkurruese me makina të reja që tërheqin klientët tanë dhe i mundëson Hertz të vazhdojë të ofrojë një përvojë udhëheqëse në industri, e cila ka fituar Hertz dy herë radhazi. Renditja nr. 1 nga JD Power për kënaqësinë e klientëve të makinave me qira. Ne vlerësojmë mbështetjen e Apollo ndërsa vazhdojmë të ndërmarrim hapa për të pozicionuar më mirë biznesin tonë si një lider i makinave me qira gjatë pandemisë dhe për të ardhmen.”

Financimi i ri i flotës i nënshtrohet miratimit nga Gjykata e Falimentimit për hyrjen në dokumentacionin e nevojshëm për financimin dhe kushtet e tjera zakonore, me seancë të caktuar për në 24 nëntor 2020.

Moelis & Co. po shërben si bankier investimesh, FTI Consulting po shërben si këshilltar financiar i Hertz dhe White & Case LLP po shërben si këshilltar ligjor i Hertz.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles