Efektet anësore të varësisë nga pornografia – Probleme me ereksionin

A jeni në rrezik për ED të lidhura me porno?

Nuk është domosdoshmërisht se sa pornografi shikon një person. Lloji gjithashtu mund të luajë një rol, tha Samadi. Ndryshe nga imazhet pornografike me bërthamë të buta që shihen në revista të tilla si Playboy ose Penthouse, pornografia në internet është përgjithësisht më grafike dhe shpesh përshkruan sjellje të çuditshme, devijuese apo edhe të dhunshme. Është gjithashtu në dispozicion 24/7.

Pornografia mund të çojë në pritshmëri jorealiste që rrisin tolerancën e një personi për seksin. Samadi e krahasoi fenomenin me atë që ndodh kur dikush pi vazhdimisht e më shumë alkool. Përfundimisht, ai person e ka më të vështirë të ndihet i dehur. E njëjta gjë ndodh me pornografinë dhe performancën seksuale.

“Ju keni nevojë për gjithnjë e më shumë stimulim ndërsa krijoni këtë tolerancë, dhe më pas vjen realiteti juaj me një grua ose partnere dhe mund të mos jeni në gjendje të performoni,” tha ai. Shumë pornografi mund ta desensibilizojë një mashkull ndaj seksit dhe, përfundimisht, ai mund të mos jetë në gjendje të emocionohet nga takimet e zakonshme seksuale, shpjegoi Samadi.

Konsumimi kronik i pornografisë mund të shkaktojë një ndryshim në kimikatet e trurit që mund të kontribuojnë në mosfunksionimin organik erektil, tha Dr. Mirza. “Pritjet tuaja bëhen shumë më të larta se normalja,” tha ai. “Nëse shikoni ndonjë imazh video pornografike, ato zmadhohen. Kjo nuk është ajo që duket anatomia normale.”

Samadi u pajtua. “Shumë nga imazhet që shihen në pornografi janë joreale dhe të zmadhuara,” tha ai. “Askush nuk mund të vazhdojë për orë të tëra.”

“Jeta ‘Reel’ është shumë e ndryshme nga jeta reale,” tha Nicole Sachs, LCSW, një punonjëse sociale në Rehoboth, Del., dhe autore e “The Meaning of Truth”. Imazhet joreale që shihen në disa pornografi mund t’i bëjnë burrat ose gratë të ndihen të vetëdijshëm, gjë që mund të çojë në probleme me funksionin seksual ose intimitetin, tha ajo.

“Ajo që duket kaq e lehtë kur shikon pornografi kërkon punë në jetën reale,” tha ajo. “Seksi në pornografi apo edhe me prostituta është i shpejtë, i lehtë dhe jopersonal”, tha ajo. “Intimiteti është i vështirë dhe mund të jetë i turpshëm.” Në radhën e pornografisë mund të duket si mënyra më e lehtë, por kjo mund të çojë në një rreth vicioz. “Impotenca lind impotencën dhe interesi për pornografinë mund të rritet prej andej,” shpjegoi ajo.

Cili është trajtimi për ED të lidhura me porno?

ED të lidhura me porno nuk trajtohet me ilaçe të krijuara për të ndihmuar burrat të arrijnë një ereksion, tha Samadi. “Ilaçet nuk janë trajtimi për këtë sepse problemi nuk është penisi, është truri,” tha ai. “Ka një mospërputhje midis trurit dhe penisit, kështu që ju mund të keni ereksion me këto ilaçe, por jo kënaqësi.”

Samadi fillimisht merr një histori për të zbuluar se çfarë mund të jetë përgjegjës për ED. “Turpi dhe faji mund të luajnë një rol nëse dikush po shikon shumë pornografi, kështu që unë gjithmonë flas me individët veç e veç,” tha ai.

Trajtimi është i ngjashëm me një program rikuperimi me 12 hapa, tha ai. Fillon me një plan 4-6-javor për të desensibilizuar disa receptorë në tru. Terapia e bisedës gjithashtu ndihmon në adresimin e disa nga çështjet themelore. “Ne gjithashtu inkurajojmë burrat të kalojnë më shumë kohë me një partnere,” tha ai. “Ne përpiqemi të kemi [partners] prekni njëri-tjetrin, lidheni përsëri dhe ndërtoni ngadalë marrëdhënien përsëri.”

Nuk është një rregullim i thjeshtë, shtoi Sachs. “Seksi është gjysma në kokën tuaj dhe gjysma në trupin tuaj, dhe duhet punë për të trajtuar komponentin psikologjik,” tha ajo. “Nuk ka asnjë pilulë për të trajtuar këto çështje.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles