Demenca është dëshpëruese, por nuk duhet të jeni në depresion

Le ta pranojmë: Kujdesi për dikë me aftësi fizike dhe mendore në rënie është një detyrë e vetmuar dhe e vështirë. Kujdestarët për njerëzit me demencë nuk e di se sa kohë do t’u kërkohet të mbajnë një barrë përgjegjësish gjithnjë në rritje, shpesh pa ndihmë. Barra e tyre do të lehtësohet vetëm kur njeriu i dashur vdes ose zhvendoset në një institucion kujdesi, kështu që shumë kujdestarë përjetojnë faj të përhershëm.

Stresi plus neglizhenca e vetëkujdes për një periudhë të gjatë është e barabartë me djegien. Këtu është strategjia me tre drejtime për kujdesin ndaj vetes që më ndihmoi të qëndroja i ekuilibruar dhe i shëndetshëm gjatë dy viteve, motra ime dhe unë patëm mamin në shtëpinë tonë të përbashkët pasi e nxorrën atë nga një institucion i kujdesit për kujtesën.

1. Mbështetja dhe Marrëdhëniet sigurojnë shëndet të mirë emocional dhe shpirtëror

Të gjithë kujdestarët duhet të kërkojnë ndihmë, profesionale dhe të tjera; për të mirëpritur ndihmën kur ajo ofrohet; dhe të këmbëngulin për ndihmën e anëtarëve të familjes.

Shoqja ime Cindy Wright, e cila ka punuar me të rritur për gati 30 vjet dhe tani është ministre e kujdesit dhe të rriturve të pjekur në Kishën Presbyteriane Solana Beach në Solana Beach, Kaliforni, më tha: “I inkurajoj kujdestarët që të marrin ndihmë nga jashtë nga anëtarët e tjerë të familjes , miq dhe kujdestarë profesionistë, ose pak kohë në qendrat ditore të të rriturve, për t’i lënë kohë kujdestarit që të riaktivizohet, të kujdeset për biznesin e tij/saj personal, të flejë dhe të marrë frymë!”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles