Brazili Tani Anëtar i Plotë i Programit Global të Hyrjes në SHBA

spot_img

Doganat dhe Mbrojtja Kufitare e SHBA (CBP) njoftoi nisjen e një marrëveshjeje të plotë të hyrjes globale me Qeverinë e Brazilit (GOB).

“Ne jemi të emocionuar që kemi partneritet me Brazilin. Pas vitesh përkushtimi, bisede dhe përpjekjesh bashkëpunuese, CBP mirëpret Brazilin dhe qytetarët e tij në partneritet të plotë dhe anëtarësim në Hyrja Globale, “tha Matthew Davies, Drejtor Ekzekutiv, Programet e Pranueshmërisë dhe Pasagjerëve të CBP.

“Njoftimi i sotëm simbolizon përpjekjet dhe angazhimin e vendeve tona për të nxitur një marrëdhënie që lehtëson tregtinë dhe po aq e rëndësishme forcon sigurinë e të dy vendeve tona, duke ofruar përfitime për qytetarët tanë.

“Zyra e Shefit të Shtabit të Presidencës së Brazilit (Casa Civil) theksoi partneritetin me Shtetet e Bashkuara dhe me CBP në Programin Global të Hyrjes, i cili do t’u ofrojë qytetarëve brazilianë lehtësi më të madhe për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara për biznes ose turizëm. . Global Entry nxit më tej marrëdhëniet tashmë të forta midis të dy vendeve, “tha Casa Civil i Brazilit.

Hyrja Globale është një nga katër degët e Programit të Udhëtarëve të Besuar, i cili lejon zhdoganimin e përshpejtuar për udhëtarët e miratuar paraprakisht dhe me rrezik të ulët pas mbërritjes në aeroportet e Shteteve të Bashkuara. Anëtarët hyjnë në Shtetet e Bashkuara përmes kioskave automatike në aeroporte të shumta të vendosura brenda SHBA-së dhe në vendet e Parapagimit në mbarë botën. Brazili i bashkohet tani listës në rritje të 13 vendeve partnere të Hyrës Globale me marrëveshje të plota, duke përfshirë Argjentinën, Kolumbinë, Gjermaninë, Indinë, Meksikën, Holandën, Panamanë, Republikën e Koresë, Singapori, Zvicrën, Tajvanin dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Presidenti dhe CEO i Shoqatës së Udhëtimit në SHBA, Roger Dow tha, “Komuniteti amerikan i udhëtimit fillon një kapitull të ri me pranimin e plotë të Brazilit në programin Global Entry. Ky program efektiv i udhëtarëve të besuar do t’u sigurojë udhëtarëve të miratuar paraprakisht nga Brazili një proces të përshpejtuar doganor pas mbërritjes në Shtetet e Bashkuara.

“Ndërsa ky është një lajm i mirëpritur, administrata Biden duhet të trajtojë gjithashtu çështjet e vazhdueshme të përpunimit të vizave në Brazil dhe në mbarë botën. Mesatarisht, koha e pritjes së vizave për vizitorë në Brazil është 233 ditë. Para pandemisë, Brazili ishte tregu i pestë më i madh për hyrje jashtë shtetit dhe është thelbësore që përpunimi i vizave të rifillojë plotësisht, në mënyrë që të mund të rivendosim këtë treg burimor kritik.

“Ne lavdërojmë SHBA-në dhe Brazilin për avancimin e hyrjes së Brazilit në këtë program të vlefshëm sigurie dhe i bëjmë thirrje administratës Biden të rifillojë plotësisht operacionet e përpunimit të vizave në mbarë botën.”

Pavarësisht pandemisë, Global Entry po i afrohet 10 milionë pjesëmarrësve dhe është në hapin për të marrë mbi 3.5 milionë aplikime këtë vit fiskal. Ky numër do të tejkalojë një rekord të mëparshëm prej afërsisht 3 milionë aplikantësh përpara pandemisë në 2019. Në vitin 2021, megjithë një reduktim të udhëtimit, mbi 27 milionë udhëtarë që mbërrinin u përpunuan duke përdorur Global Entry, që përfaqëson mbi 70,000 ardhje në ditë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles