Aktiviteti i marrëveshjeve të udhëtimeve dhe turizmit u rrit me 3,1% në vit në gjysmën e parë të 2022

spot_img

Një total prej 573 marrëveshjesh* u shpallën në sektorin global të udhëtimeve dhe turizmit gjatë gjysmës së parë të 2022, që është një rritje nga viti në vit (vjetor) prej 3.1% krahasuar me 556 marrëveshjet që u shpallën në gjysmën e parë të 2021, sipas GlobalData, një kompani udhëheqëse e të dhënave dhe analitikës.

Aurojyoti Bose, Analist kryesor në GlobalData, komenton: “Aktiviteti i marrëveshjeve është nxitur nga përmirësimi i ndjenjave të marrëveshjeve në sektorin e udhëtimeve dhe turizmit pas lehtësimit të kufizimeve të COVID-19. Në fakt, një analizë e bazës së të dhënave të dosjeve të kompanive të GlobalData zbulon se përmendjet e udhëtimeve të biznesit midis korporatave u rritën me 4% në vit në gjysmën e parë të 2022 (që nga 13 qershori). Megjithatë, ky trend nuk është uniform në të gjitha rajonet dhe tregjet.”

Aktiviteti i marrëveshjeve u përmirësua me 11.7% dhe 11.9% në vit në Evropë dhe Amerikën e Veriut, përkatësisht në gjysmën e parë të 2022. Në të kundërt, Azia-Paqësori, Lindja e Mesme dhe Afrika dhe Amerika e Jugut dhe Qendrore shënuan një rënie prej 10.2%, 20.8% dhe 7.1%. , respektivisht.

Në mënyrë të ngjashme, ndërsa aktiviteti i marrëveshjeve të udhëtimit dhe turizmit u përmirësua në disa tregje kyçe globale, disa tregje pësuan rënie. Vëllimi i marrëveshjeve u rrit në tregjet, duke përfshirë SHBA-në, Britaninë e Madhe, Indinë, Spanjën dhe Gjermaninë përkatësisht me 12.8%, 16.1%, 20.8%, 33.3% dhe 41.2%. Ndërkohë, tregje si Japonia, Kina, Australia, Franca dhe Koreja e Jugut dëshmuan rënie përkatësisht me 11.1%, 11.1%, 25%, 5% dhe 12.5% ​​në vëllimin e marrëveshjeve.

Numri i marrëveshjeve të financimit të sipërmarrjeve dhe kapitalit privat të shpallur u ul me përkatësisht 12.3% dhe 14.6% në vit në gjashtëmujorin e parë të 2022, ndërsa numri i marrëveshjeve të bashkimeve dhe blerjeve (M&A) u rrit me 15%.

* Përfshin M&A, kapitalin privat dhe financimin e sipërmarrjes

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles