Home Travel Udhëtarët nxitojnë në zonat e skive gjatë sezonit 2021-22

Udhëtarët nxitojnë në zonat e skive gjatë sezonit 2021-22

0

Shoqata Kombëtare e Zonave të Skive të Shteteve të Bashkuara (NSAA) raportoi vizita rekord në zonat e skive në SHBA për sezonin 2021-22.

Sipas njoftimit, gjithsej 61 milionë vizita skiatorësh; reflekton një rritje prej 3.5% krahasuar me numrin kombëtar të sezonit të kaluar.

Skijimi dhe snowboardi janë rimëkëmbur pas pandemisë Covid-19, duke ofruar lehtësim ekonomik dhe mijëra vende pune për komunitetet në 37 shtete të skive.

Shitjet e forta të lejeve të sezonit dhe një dëshirë e vazhdueshme për rekreacion në natyrë janë dy nga faktorët kryesorë që kontribuojnë në rezultatet rekord të sezonit.

Një vizitë skiatori regjistrohet sa herë që një individ përdor një biletë ashensori ose leje në një zonë skijimi. Edhe pse një pjesë e vogël e zonave të skive në SHBA janë ende duke rrotulluar ashensorët e tyre, numri nuk pritet të rritet ndjeshëm.

Ndikimet rajonale

NSAA e ndan vendin në gjashtë rajone. Rajoni i Malit Shkëmbor raportoi një numër rekord të lartë të vizitave të skiatorëve, duke arritur në 25.2 milionë vizita. Rajone të tjera me rritje të vizitave të skiatorëve gjatë sezonit ishin verilindja, perëndimi i mesëm dhe jugperëndimi i Paqësorit. Vetëm dy rajone – juglindja dhe veriperëndimi i Paqësorit – raportuan ulje të vizitave të skiatorëve në krahasim me 2020-2021.

Çfarë do të thotë numri

Kjo vizitë rekord sinjalizon se industria e skive në SHBA është e shëndetshme dhe se kërkesa për rekreacion në natyrë mbetet e fortë. Kishte shenja të kësaj gjatë sezonit 2020-21, pasi realiteti i pandemisë Covid-19 bëri që më shumë njerëz të kërkonin aktivitete në natyrë. Numrat e fortë të skiatorëve tregojnë mirë për shëndetin afatgjatë të sportit, veçanërisht pasi numri i pjesëmarrësve ka qenë relativisht i barabartë gjatë dekadës së fundit. Numri i zonave të skijimit operativ u hodh gjithashtu nga 462 sezonin e kaluar në 473 këtë sezon, një tjetër tregues pozitiv.

Reshjet e borës

Historikisht, ndryshimet në numrin e vizitave të skiatorëve mund të lidhen me reshjet e borës; më shumë borë në përgjithësi nënkuptonte më shumë skiatorë. Megjithatë, reshjet mesatare të borës këtë sezon ishin 145” në shkallë vendi, më e ulët se mesatarja 10-vjeçare prej 166”, duke sinjalizuar edhe një herë dëshirën e fortë që njerëzit të dalin jashtë.

Investim kapital

Investimet kapitale nga zonat e skijimit parashikohen të arrijnë nivelin më të lartë të të gjitha kohërave, duke arritur në 728 milionë dollarë për sezonin e ardhshëm të kapitalit. Gjatë tre sezoneve të fundit, zona mesatare e skive ka investuar 16 dollarë për vizitë skiatori përsëri në funksionimin e saj, siç dëshmohet nga instalimi i infrastrukturës së re të ashensorit, zgjerimi i terrenit, strehimi i fuqisë punëtore, ngrënie e përmirësuar dhe pajisje të tjera.

Stina kalon duke mbajtur fort

Për të tretin sezon radhazi, lejet e sezonit tejkaluan biletat ditore në përqindjen e vizitave të skiatorëve. Mbajtësit e lejeve sezonale përbënin 51.9% të vizitave në shkallë vendi, me biletat ditore që pretendonin 37.3% të vizitave (balanca kërkohet nga punonjës jashtë detyrës, produkte falas, etj.). Zonat e skive të të gjitha madhësive, nga të vogla në të mëdha, në të gjitha rajonet e vendit panë një rritje të numrit të kalimeve të shitura sezonale.

Stafi

Ashtu si shumë industri, industria e skive luftoi për të tërhequr dhe mbajtur staf për sezonin. Përafërsisht 81% e zonave të skijimit të përgjigjur raportuan se nuk kishin staf të plotë, me një mesatare prej 75 pozicionesh të mbetura të paplotësuara.

Zonat e skive u përgjigjën duke rritur pagat, duke shtuar bonuse në fund të sezonit dhe duke investuar në strehim të përballueshëm të fuqisë punëtore.

Exit mobile version