Udhëtoni në Portugali – Kërkesat e hyrjes për COVID-19

Portugalia me kulturën e saj të pasur dhe unike, qytetet e gjalla dhe fshatrat e bukura është rihapur tashmë për udhëtimet ndërkombëtare.

Portugalia është vendi i parë evropian që e ka marrë ‘Udhetim i sigurt’ vulë nga WTTC. Vula e projektuar posaçërisht do t’i lejojë udhëtarët të njohin qeveritë dhe bizneset në mbarë botën që kanë miratuar protokolle të standardizuara globale të shëndetit dhe higjienës – në mënyrë që konsumatorët të mund të përjetojnë ‘Udhëtime të sigurta’.

Ndërsa aktivitetet ekonomike dhe sociale në vend filluan të rifillojnë, Turismo de Portugal krijoi një Vula e miratimit “Clean&Safe”. të dallojë aktivitetet turistike që janë në përputhje me kërkesat e higjienës dhe pastrimit për parandalimin dhe kontrollin e COVID-19 dhe infeksioneve të tjera të mundshme.

A mund të udhëtoj në Portugali?

  • Udhëtimi nga vendet e BE-së lejohet pa kufizime.
  • Udhëtimi nga Norvegjia, Zvicra, Islanda dhe Lihtenshtajni, si dhe nga Mbretëria e Bashkuar, lejohen pa kufizime.

Udhëtimi ajror drejt dhe nga Portugalia lejohet në:

  • Vendet e BE-së,
  • Vendet e Asociuara Shengen – Lihtenshtajni, Norvegjia, Islanda, Zvicra dhe MB
  • Australia, Kanadaja, Kina, Koreja e Jugut, Gjeorgjia, Japonia, Maroku, Zelanda e Re, Ruanda, Tajlanda, Tunizia, Uruguai

Udhëtarët britanikë që mbërritën në Angli nga Portugalia më parë, 22 gusht, do të duhet të izolohen, sipas njoftimit të Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar më 22 gusht 2020. Britanikët duhet të ndjekin kufizimet më të fundit të karantinës.

Nuk është e nevojshme të paraqitet Testi COVID-19 në këto fluturime, përveç nëse destinacionet janë arkipelagjet e Madeira ose Azores.

Fluturimet midis Portugalisë dhe destinacioneve të tjera do të lejohen vetëm për udhëtime thelbësore. Në këtë rast, pasagjerët duhet të paraqesë një test negativ për COVID-19 (RT-PCR), kryhet brenda 72 orëve para kohës së nisjes. Ky test nuk kërkohet në Portugali për ata që janë në tranzit dhe nuk duhet të largohen nga ambientet e aeroportit.

‘Udhëtimi thelbësor’ përkufizohet si udhëtime që lejojnë kalimin, hyrjen dhe nisjen nga Portugalia për personat e mëposhtëm:

  • shtetasit e një shteti anëtar të BE-së, vendeve të lidhura me Shengenin dhe anëtarët e familjeve të tyre,
  • shtetas të vendeve të treta që udhëtojnë për qëllime profesionale, studime, bashkime familjare, arsye shëndetësore dhe humanitare dhe sipas parimit të reciprocitetit.

Në udhëtimet thelbësore, shtetasit vendas dhe të huaj me qëndrim të ligjshëm në Portugali dhe personeli diplomatik i akredituar në Portugali, të cilët, në raste të veçanta, nuk e paraqesin testin, do të duhet ta bëjnë atë në mbërritje, në aeroport dhe me shpenzimet e tyre. Pasagjerëve të huaj që nisen pa testin e kryer do t’u refuzohet hyrja në territorin kombëtar, ndërsa kompania ajrore do të gjobitet.

Aeroportet portugeze kanë zbatuar disa iniciativa për të mbajtur stafin dhe pasagjerët më të sigurt. Një sistem për matjen e temperaturës së trupit u zbatua pas mbërritjes. Pasagjerëve do t’u kërkohet të plotësojnë një formular nga Autoritetet Shëndetësore Portugeze për t’u gjurmuar nëse kanë qenë të ekspozuar ndaj një rasti të COVID-19 në bord.

Nëse dëshironi të udhëtoni në Portugali me makinë, nuk ka kufizime për të udhëtuar brenda Portugalisë ose për të kaluar kufirin me Spanjën. Para se të shkoni, sigurohuni që të mësoni për masat dhe kufizimet ekzistuese direkt nga autoritetet e secilit vend tranziti.

Kontrolloni çfarë dokumentet e udhëtimit që ju nevojiten për të udhëtuar në Evropë. Dhe zbuloni se çfarë dokumentesh ju nevojiten për bashkëshortin, fëmijët ose të afërmit tuaj nëse nuk janë shtetas të BE-së

Nëse planifikoni të mbërrini në Portugali nga deti, zbarkimi i pasagjerëve dhe ekuipazheve nga anijet turistike dhe anijet e tjera në portet portugeze është i ndaluar, me përjashtim të qytetarëve dhe banorëve portugez, pavarësisht autorizimit të rastit për shkëmbimin e ekuipazheve ose zbarkimin për t’u kthyer në vend. të origjinës.

Time Out Tregu i Lisbonës

Vizita e restoranteve dhe kafeneve në Portugali

Restorantet dhe kafenetë janë të hapura duke respektuar disa rregulla të higjienës dhe distancës sociale.

Kafenetë dhe baret duhet të mbyllen deri në orën 20:00 në zonën e Lisbonës dhe në orën 1 të mëngjesit në pjesën tjetër të vendit. Restorantet duhet të mbyllen në orën 01:00.

Vizitë në muze ose atraksione të tjera turistike

Atraksionet turistike si monumentet, muzetë, kopshtet zoologjike ose akuariumet janë të hapura për vizitorët, të cilët duhet të respektojnë rregullat e distancës sociale dhe të mbajnë maska ​​​​për fytyrën.

Për më tepër, bibliotekat, dyqanet dhe supermarketet lejojnë vetëm një numër të vogël njerëzish të hyjnë çdo herë, të cilët duhet të mbajnë maskë për fytyrën.

Ku mund të qëndroj?

Oferta e madhe e objekteve hoteliere të disponueshme në të gjithë vendin u ofron turistëve akomodim, me ose pa ofrimin e vakteve dhe shërbimeve të tjera ndihmëse. Gjatë pandemisë COVID-19, këshillohet qëndrimi në prona që marrin masa shëndetësore dhe sigurie. Ju mund të përdorni filtrin për ato veti. Shikoni opsionet e akomodimit në Lisbonës dhe Porto dhe mos harroni të filtroni pronat që marrin masa për shëndetin dhe sigurinë.

Shpella Benagil 3029665Shpellat Benagil, Algarve

Po plazhi?

Sezoni i larjes ka nisur më 6 qershor me plazhet të mbikëqyrura dhe aksesin të kushtëzuar nga rregullat e qarkullimit dhe përdorimit, të cilat përfshijnë distancën sociale dhe zënie të kufizuar.

Bregdeti portugez i Atlantikut me një shumëllojshmëri të gjerë plazhesh kryesisht të bardha dhe me rërë të hollë, një verë e gjatë dhe shumë orë me diell të përhapur gjatë gjithë vitit e bëjnë Portugalinë një destinacion të shkëlqyer plazhi dhe një mundësi të mirë për pushimet tuaja të ardhshme. 360 plazhe u vlerësuan me Flamurin Blu Evropian dhe 208 u konsideruan Plazhi i aksesueshëm.

Për t’ju ndihmuar të zgjidhni plazhin më të mirë, u zbatua një sistem informacioni që tregon nivelin e zënies duke përdorur tabelat:

  • E gjelbër: zënie e ulët (1/3)
  • E verdhe: zënie e lartë (2/3)
  • E kuqe: zënie e plotë (3/3)

Ky informacion do të përditësohet në kohë reale në aplikacionin “Info Praia” (i disponueshëm për iOS dhe Android) dhe në Faqja e internetit e Agjencisë Portugeze të Mjedisit

Kufizimet për udhëtimet brenda vendit

Nuk ka kufizime për të udhëtuar brenda vendit. Në vendet ku tregohet duhet të respektohen rregullat e distancimit social dhe përdorimi i maskës.

Kujdesi shëndetësor dhe Sigurimi i Udhëtimit

Sipas ligjit portugez, të gjithë shtetasit e huaj kanë akses në Shërbimin Shëndetësor Kombëtar. Megjithatë, ekzistojnë procedura specifike për akses, duke marrë parasysh vendin e origjinës, nëse është një vend i Bashkimit Evropian apo një vend që ka një marrëveshje dypalëshe me Portugalinë.

Nëse jeni shtetas i BE-së, nëse papritur sëmureni gjatë një qëndrimi të përkohshëm në një vend tjetër të BE-së – qoftë me pushime, një udhëtim pune ose duke studiuar jashtë vendit – ju keni të drejtë për çdo trajtim mjekësor që mezi pret derisa të ktheheni në shtëpi. Ju keni të njëjtat të drejta për kujdes shëndetësor si personat e siguruar në vendin ku ndodheni.

Ju duhet të merrni gjithmonë tuajën Karta Evropiane e Sigurimit Shëndetësor (EHIC) me ju në të gjitha udhëtimet jashtë vendit. Kjo kartë është dëshmi që ju jeni të siguruar në një vend të BE-së.

Nëse nuk keni një Kartë Evropiane të Sigurimit Shëndetësor (EHIC), ose nuk mund ta përdorni (për shembull, për kujdesin shëndetësor privat), nuk mund t’ju refuzohet trajtimi, por mund t’ju duhet të paguani për trajtimin tuaj paraprakisht dhe kërkoni rimbursim sapo të ktheheni në shtëpi.

Portugalia ka zhvilluar sigurimin e udhëtimit për vizitorët që banojnë jashtë vendit – Sigurimi i udhëtimit në Portugali – që mbulon, ndër të tjera, shpenzimet mjekësore, kirurgjikale, farmaceutike dhe spitalore në lidhje me Covid-19, si dhe shpenzimet e anulimit, ndërprerjes ose zgjatjes së udhëtimit edhe për arsye të Covid-19. Për më shumë informacion vizitoni këtu

Ai mbulon të gjithë territorin kombëtar për Covid-19 shpenzimet mjekësore, kirurgjikale, farmaceutike dhe spitalore. Sigurimi mbulon edhe shpenzimet e anulimit, ndërprerjes ose zgjatjes së udhëtimit për shkak të pandemisë.

Sigurimi nga Visit Portugal qëndron së bashku me rinovimin e Pasaporta Shëndetësore e Portugalisë, i cili është i disponueshëm për të gjithë ata që vizitojnë Portugalinë dhe tani mbulon testet Covid-19. Turistët mund të regjistrohen falas në faqen e internetit të Pasaportës Shëndetësore, e cila u garanton atyre akses në testimin për COVID-19; akses në kujdesin shëndetësor urgjent, ose kontrolle në pesë spitale të ndryshme në të gjithë territorin kombëtar.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles