Testi diagnostik do të ndihmojë në vlerësimin e statusit të menopauzës

Gratë që pyesin se sa afër menopauzës janë, tani mund të kenë disa të dhëna më shumë. Më 24 tetor 2018, Aprovuar nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA). marketingu i PicoAMH Elisa, një mjet diagnostikues që mund të tregojë atë të një gruaje menopauza fazë.

“Rezultatet diagnostike në lidhje me statusin e menopauzës së një gruaje mund të nxisin diskutime rreth kujdesit parandalues ​​për gratë që përjetojnë simptoma të menopauzës,” tha Courtney Lias, PhD, drejtor i divizionit të pajisjeve të kimisë dhe toksikologjisë në Qendrën e FDA për Pajisjet dhe Shëndetin Radiologjik në Silver Spring, Maryland, në një deklaratë të lëshuar. “Ky test, kur përdoret në lidhje me vlerësimet e tjera klinike dhe gjetjet laboratorike, mund të ndihmojë në diskutimet në lidhje me kujdesin parandalues, të tilla si mënyrat për të ndihmuar në parandalimin humbja e densitetit mineral kockor [osteoporosis] ose për të adresuar sëmundje kardiovaskulareqë të dyja dihet se rriten pas menopauzës.”

Të lidhura: Hormonet dhe shëndeti juaj: Një udhëzues thelbësor

JoAnn V. Pinkerton, MDdrejtor ekzekutiv i Shoqëria e Menopauzës së Amerikës së Veriut (NAMS) në Charlottesville, Virxhinia, shton se ndërsa ka qenë e mundur të porositet hormoni anti-Müllerian (AMH) testimi para kësaj, “Pasja e një analize AMH të miratuar nga FDA u jep pacientëve dhe ofruesve të kujdesit shëndetësor rezultate që janë më të besueshme, pasi duhet të ofrojë rezultate të qëndrueshme dhe të besueshme”.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,592FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles