Të dhënat e Gallup gjen mirëqenie në Shtetet e Bashkuara

Kur bëhet fjalë për shëndetin, lumturinë dhe mirëqenien, komunitetet amerikane nuk ia dolën mirë në 2016 dhe 2017 krahasuar me vitet e mëparshme. Këto ishin gjetjet kryesore nga Gallup’s dhe Sharecare’s Renditja e mirëqenies së komunitetit të gjendjes së mirëqenies amerikane 2017, të cilat u liruan sot. Raporti është pjesë e raportit vjetor Indeksi i mirëqenies Gallup-Sharecare seri që mat dhe gjurmon mirëqenien në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

Sipas të dhënave të reja, asnjë nga 186 komunitetet e renditura për raportin e sotëm nuk e ka përmirësuar rezultatin e përgjithshëm të indeksit të mirëqenies me një diferencë statistikisht domethënëse në dy vitet e fundit krahasuar me periudhat e mëparshme dyvjeçare.

Raporti gjurmon mirëqenien e të rriturve amerikanë në pesë fusha që konsiderohen si elemente thelbësore të një jete të mirë jetuar, shpjegon Dan Witters, drejtor i kërkimit në Gallup-Sharecare Well-Being Index. Këto pesë elemente janë: qëllimi (të pëlqesh atë që bën çdo ditë), sociale (të kesh marrëdhënie mbështetëse dhe dashuri në jetën tënde), financiar (aftësia për të menaxhuar jetën tuaj ekonomike në një mënyrë që redukton stresin dhe rrit sigurinë), komuniteti (pëlqimi ku jetoni dhe ndiheni të sigurt), dhe fizike (të kesh shëndet të mirë dhe të ndihesh me energji). Gallup ka mbledhur të dhëna të ngjashme për komunitetet amerikane që nga viti 2009.

“Qëllimi i Indeksit të Mirëqenies Gallup-Sharecare është të matë mirëqenien e të rriturve amerikanë,” thotë Witters. “[The report identifies] praktikat më të mira të brendshme për të mësuar dhe që të tjerët të imitojnë.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles