Stacioni i Meditimit të Qytetit të Qetë: Studio e parë celulare e Zenit në NYC

Kristin Westbrook e di se sa e vështirë është të meditosh në Midtown Manhattan. Kur drejtoresha kreative punonte në Rockefeller Center në 2015, ajo ishte gjithmonë e shkurtër kur kërkonte një vend për seancat e saj të meditimit pasdite. Zyra e saj kishte një plan të hapur – nuk kishte asnjë shans për një shkëputje të qetë atje. Ulja me sytë mbyllur në atriumet aty pranë doli mirë, por ajo gjithsesi dëshironte një vend më të qetë: Për t’u futur vërtet thellë në meditimin e saj, ajo duhej të ndihej e sigurt nga ndërprerjet.

Deri atëherë, Westbrook kishte praktikuar tashmë meditimin e frymëmarrjes të bazuar në ndërgjegje për 14 vjet, gjë që ishte thelbësore gjatë dy diagnozave të veçanta të kancerit të gjirit në 2010 dhe 2012.

“Ishte vërtet e dobishme që më ndihmoi të lundroja në sistemin e kujdesit shëndetësor dhe të gjithë testet diagnostikeoperacione, PET [positron emission tomography] skanime dhe trajtime”, thotë ajo. “Dhe më ndihmoi të qëndroja i përqendruar në momentin në vend që të vrapoj në këto shtigje drejt së ardhmes.”

Sipas Joe Loizzo, MD, PhDthemelues dhe drejtor i Institutit Nalanda për Shkencën Kontemplative dhe asistent profesor i psikiatrisë klinike në Kolegjin Mjekësor Weill Cornell në New York City.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles