Mindfulness ndihmon në luftën kundër stresit të moshës së mesme dhe simptomave të menopauzës

Praktikat e ndërgjegjes, të tilla si frymëmarrja e thellë dhe qëndrimi i përqendruar në të tashmen, mund të ndihmojnë në lehtësimin e simptomave të menopauzës si ndezjet e nxehta dhe stresin që mund të shoqërojë menopauzën, sipas një studimi të ri që u prezantua këtë javë në Takimin Vjetor të Shoqatës së Menopauzës së Amerikës së Veriut (NAMS). në San Diego.

“Ky studim jep rezultate inkurajuese, pasi tregon se gratë mund të kenë një mjet për t’i ndihmuar kontrolloni stresin dhe simptomat e menopauzës dhe përmirësojnë cilësinë e tyre të përgjithshme të jetës”, thotë JoAnn Pinkerton, MDdrejtor ekzekutiv i NAMS.

Çfarë është Mindfulness dhe si e praktikoni atë?

praktikë e ndërgjegjes lejon pacientët të jenë të vetëdijshëm për momentin e tanishëm pa u shqetësuar për pasojat e së kaluarës ose të së ardhmes, thotë Richa Sood, MDnjë konsulent në departamentin e mjekësisë së brendshme në Klinikën Mayo në Rochester, Minesota, i cili është autori kryesor i studimit.

LIDHUR: Si të merrni mostra MBSR (Reduktimi i stresit i bazuar në vetëdije)

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles