Kur të telefononi 988, linja e re e urgjencës e Shëndetit Mendor

Duke filluar nga 16 korriku, amerikanët do të kenë një numër të ri universal për të telefonuar ose për të dërguar mesazhe për ndihmë urgjente me një krizë të shëndetit mendor: 988. Numri do të bëhet linja e re direkte në linjën e shpëtimit të vetëvrasjes dhe krizës 988.

Kushdo që telefonon numrin do të lidhet me një këshilltar të trajnuar që mund t’i ndihmojë ata me situatën e tyre, sipas Administrata e Shërbimeve të Abuzimit me Substancat dhe Shëndetit Mendor (SAMHSA)e cila është pjesë e Departamentit Amerikan të Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore dhe do të ndihmojë në financimin dhe zbatimin e 988.

Ja çfarë duhet të dinë amerikanët Linja telefonike e re e urgjencës për shëndetin mendor – 988 — si do të funksionojë dhe çfarë do të ndodhë nëse telefononi.

Kur duhet të telefonoj 988?

Kushdo që përjeton çdo lloj krize të lidhur me shëndetin mendor mund të telefonojë 988, sipas SAMHSA. Pavarësisht nëse jeni duke përjetuar mendime vetëvrasëse, probleme të abuzimit me substancat ose ndonjë lloj tjetër shqetësimi emocional, ky numër do t’ju lidhë me një këshilltar të trajnuar krizash 24/7.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles