FDA gjen gjurmë të Viagrës në produktet e mjaltit

Është koha për të kontrolluar mjaltin tuaj.

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) gjeti gjurmë të palistuara të tadalafil (Cialis) dhe sildenafil (Viagra) në produkte të shumta konsumi me bazë mjalti. Agjencia lëshoi ​​paralajmërime për katër kompani për shtimin e recetës barna për mosfunksionimin erektil tek suplementet e mjaltit të destinuara për përmirësimin seksual. Shitja e produkteve të tregtuara si ushqime me përbërës aktivë të drogës është kundër ligjit federal.

“Këta përbërës të padeklaruar mund të ndërveprojnë me nitratet që gjenden në disa barna me recetë, si p.sh nitroglicerinadhe mund të ulë presionin e gjakut në nivele të rrezikshme,” tha FDA në një deklaratë për shtyp.

Njerëzit me sëmundje të zemrës, diabet, presion të lartë të gjakut dhe kolesterol i larte shpesh marrin nitrate për të trajtuar kushtet e tyre. Kolegji Amerikan i Kardiologjisë (ACC) dhe Shoqata Amerikane e Zemrës (AHA) lëshuan një deklaratë e përbashkët duke këshilluar që pacientëve që marrin nitrate nuk duhet t’u jepet sildenafil.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles