Ecja ‘nordike’ përmirëson lëvizshmërinë te pacientët me sëmundje të zemrës

Shtyllat e modifikuara të skive të krijuara për të ecur në trotuare, duke mos u rrëzuar nga malet me dëborë, mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për pacientët me sëmundje të zemrës që të përmirësojnë lëvizshmërinë e tyre dhe aftësinë e tyre për të menaxhuar detyrat rutinë të përditshme.

Ushtrimi ka shumë përfitime të vërtetuara mirë të zemrës, duke përfshirë presionin e ulët të gjakut dhe një rrezik të reduktuar të obeziteti dhe diabeti i tipit 2. Për pacientët me sëmundje të zemrës, stërvitja e rregullt mund të ndihmojë gjithashtu në përmirësimin e rrjedhjes së gjakut, parandalimin e sulmeve në zemërdhe promovoni atë që njihet si palestër kardiorespiratore – ose sa lehtë sistemi i qarkullimit të gjakut i furnizon muskujt me oksigjen.

Megjithatë, ajo që është më pak e qartë është lloji i saktë i ushtrimeve që mund t’i ndihmojë më së miri pacientët me sëmundje të zemrës të përmirësojnë lëvizshmërinë e tyre funksionale, në mënyrë që të jetë më e lehtë për ta të lundrojnë në jetën e përditshme.

Si u zhvillua studimi

Për një studim të kohëve të fundit, studiuesit vendosën t’i përgjigjen kësaj pyetjeje duke testuar se sa shpejt lëviznin njerëzit dhe sa lehtë i menaxhonin rutinat e përditshme me tre lloje të zakonshme stërvitjesh: stërvitje me intervale me intensitet të lartë (HIIT), ose ecje me intensitet të moderuar deri në të fuqishëm. me një ritëm të vazhdueshëm me ose pa shtimin e shtyllave të ecjes nordike.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles