Dietat me karbohidrate të larta dhe të ulëta mund të shkurtojnë jetën, zbulimet e studimit

Mishi dhe djathi që mund të hani gjithçka mund të jenë mënyra më e modës për të jetuar, por mund të mos çojë në një jetë më të gjatë. Ky është përfundimi i arritur nga një i ri studim i publikuar në gusht 2018 në revistë Lanceti.

Njerëzit të cilët kishin një konsum të moderuar të karbohidrateve kishin rrezikun më të ulët të vdekjes nga sëmundjet krahasuar me ata që hanin një sasi të lartë ose të. dietë me pak karbohidrate. Njerëzit që hanin më pak se 30 për qind të kalorive nga karbohidratet u parashikua të kishin një jetëgjatësi prej 79 vjetësh; ata që hanin më shumë se 65 për qind të kalorive të tyre nga karbohidratet kishin një jetëgjatësi prej 82 vjetësh; Ata që konsumuan 50 deri në 55 për qind të kalorive të tyre nga karbohidratet u vlerësua se kishin një jetëgjatësi prej 83 vjetësh.

LIDHUR: Cila është më e mirë: me pak karbohidrate apo me pak yndyrë? As, Hulumtimi i Ri nuk sugjeron

Si e analizoi studimi lidhjen midis marrjes së karbohidrateve dhe jetëgjatësisë

Për të arritur në përfundimet e tyre, autorët nxorrën të dhëna nga Rreziku i aterosklerozës në studimin e Komuniteteve (ARIC), i cili përfshiu më shumë se 15,400 njerëz të moshave 45 deri në 64 vjeç. Pjesëmarrësit plotësuan një pyetësor të frekuencës së ushqimit në fillim të studimit dhe përsëri gjashtë vjet më vonë, duke raportuar se sa shpesh konsumonin ushqime dhe pije të caktuara, si dhe madhësive të shërbimit. Njëzet e pesë vjet më vonë, studiuesit analizuan informacionin e tyre shëndetësor dhe përcaktuan se kush vdiq. Më pas, studiuesit u përshtatën për faktorët përfshirë moshën, gjininë, racën, marrjen totale të kalorive, diabetin, pirjen e duhanit, aktivitetin fizik, të ardhurat dhe arsimin, dhe shikuan lidhjen midis karbohidrate konsumi dhe vdekshmëria.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,592FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles