Arritjet e vizitorëve në Hawaii bien 97.7 përqind në korrik

Pandemia e COVID-19 ndikoi ndjeshëm ardhjen e vizitorëve në Ishujt Havai në korrik 2020.

Mbërritjet e vizitorëve ranë 97.7 për qind krahasuar me një vit më parë, sipas statistikave paraprake të publikuara nga Divizioni i Kërkimeve Turistike i Autoritetit të Turizmit të Hawaiit (HTA).

Të gjithë pasagjerëve që vinin nga jashtë shtetit gjatë korrikut iu kërkua të respektonin një vetëkarantinë të detyrueshme 14-ditore. Përjashtimet përfshijnë udhëtimin për arsye thelbësore si puna ose kujdesi shëndetësor. Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) vazhduan të zbatojnë “Urdhrin pa lundrim” në të gjitha anijet e lundrimit.

Në korrik, gjithsej 22,562 vizitorë udhëtuan në Hawaii me shërbim ajror krahasuar me 995,210 vizitorë gjatë së njëjtës periudhë të një viti më parë. Shumica e vizitorëve ishin nga SHBA-ja Perëndimore (12,890, -97,2%) dhe Lindja e SHBA (7,516, -96,9%). Disa vizitorë erdhën nga Japonia (54, -100,0%) dhe Kanadaja (94, -99,6%). Kishte 2,008 vizitorë nga të gjitha tregjet e tjera ndërkombëtare (-98.4%). Shumë nga këta vizitorë ishin nga Guami, dhe një numër i vogël vizitorësh ishin nga Filipinet, Oqeania, Azia e Tjera, Evropa, Amerika Latine, Porto Riko dhe Ishujt e Paqësorit. Ditët totale të vizitorëve[1] ulur me 93.7 për qind
vit pas viti.

Një total prej 162,130 ulësesh ajrore trans-Paqësori shërbyen në Ishujt Havai në korrik, 87.1 për qind më pak nga një vit më parë. Nuk kishte fluturime direkte ose vende të planifikuara nga Japonia, Kanadaja, Oqeania dhe Azia e Tjera, dhe shumë pak vende të planifikuara nga Lindja e SHBA (-91.3%), SHBA Perëndimi (-83.3%) dhe vende të tjera (-57.2%).

Nga viti në datë 2020

Në shtatë muajt e parë të vitit 2020, mbërritjet totale të vizitorëve u ulën me 64,7 për qind në 2,178,796 vizitorë, me shumë më pak mbërritje nga shërbimi ajror (-64,7% në 2,149,005) dhe nga anijet turistike (-61,3% në 29,792) krahasuar me të njëjtën periudhë në vit. më parë. Ditët totale të vizitorëve ranë 61.3 përqind.

Nga viti në ditë, mbërritjet e vizitorëve me shërbimin ajror u ulën nga SHBA-ja Perëndimore (-65,4% në 940,780), Lindja e SHBA (-62,8% në 531,296), Japonia (-66,1% në 294,348), Kanadaja (-54,5% në 155,915) dhe të gjitha tregjet e tjera ndërkombëtare (-68.8% në 226,665).

Pikat e tjera kryesore:

Perëndimi i SHBA: Në korrik, 9,417 vizitorë erdhën nga rajoni i Paqësorit, krahasuar me 377,932 vizitorë një vit më parë, dhe 3,273 vizitorë erdhën nga rajoni Malor krahasuar me 76,530 një vit më parë. Gjatë shtatë muajve të parë të vitit 2020, ardhjet e vizitorëve ranë ndjeshëm nga rajonet e Paqësorit (-66,7% në 710,295) dhe maleve (-60,9% në 210,045) krahasuar me të njëjtën periudhë nga viti në vit.

Lindja e SHBA: Përgjatë shtatë muajve të parë të vitit 2020, ardhjet e vizitorëve ranë ndjeshëm nga të gjitha rajonet. Tre rajonet më të mëdha, Lindja e Veriut Qendrore (-59,1% në 111,636), Atlantiku Jugor (-67,6% në 98,474) dhe Perëndimi Veri Qendror (-47,4% në 95,023) panë ulje të mprehta krahasuar me shtatë muajt e parë të 2019.

Japonia: Në korrik, 54 vizitorë erdhën nga Japonia krahasuar me 134,587 vizitorë një vit më parë. Nga viti në ditë deri në korrik, mbërritjet ranë 66,1 përqind në 294,348 vizitorë.

Kanada: Në korrik, 94 vizitorë erdhën nga Kanadaja krahasuar me 26,939 vizitorë një vit më parë. Nga viti në datë deri në korrik, mbërritjet ranë në 155,915 vizitorë (-54.5%).

Pikat kryesore nga të gjitha tregjet e tjera ndërkombëtare:

Australia: Kishte 17 vizitorë që udhëtuan në Hawai’i në korrik krahasuar me 27,177 vizitorë një vit më parë. Gjatë shtatë muajve të parë të vitit 2020, mbërritjet u ulën me 68,7 për qind në 50,106 vizitorë.

Zelanda e Re: Në korrik kishte 33 vizitorë kundrejt 10,254 vizitorëve një vit më parë. Gjatë shtatë muajve të parë të 2020, mbërritjet ranë në 10,760 vizitorë (-75.2%).

Kina: Në korrik kishte 20 vizitorë krahasuar me 8,562 vizitorë një vit më parë. Nga viti në datë deri në korrik, mbërritjet u ulën me 83.8 për qind në 10,023 vizitorë.

Korea: Në korrik kishte 16 vizitorë kundrejt 19,109 vizitorëve një vit më parë. Gjatë shtatë muajve të parë të 2020-ës, mbërritjet ranë 67,9 për qind në 41,688 vizitorë.

Tajvan: Pesë vizitorë udhëtuan në Hawai’i në korrik krahasuar me 2,301 vizitorë një vit më parë. Nga viti në datë deri në korrik, mbërritjet ranë 79.0 përqind në 3,468 vizitorë.

Evropa: Kishte 74 vizitorë nga Evropa (Mbretëria e Bashkuar, Franca, Gjermania, Italia dhe Zvicra) në korrik kundrejt 16,059 vizitorëve një vit më parë. Gjatë shtatë muajve të parë të 2020-ës, mbërritjet u ulën me 71,1 për qind në 20,562 vizitorë.

Amerika Latine: Kishte 113 vizitorë nga Amerika Latine (Meksika, Brazili dhe Argjentina) në korrik krahasuar me 2,831 vizitorë një vit më parë. Nga viti në datë deri në korrik, mbërritjet ranë 66.5 përqind në 5227 vizitorë.

Në korrik 2020, lundrimet në anijen e lundrimit në Hawai’i u pezulluan dhe asnjë anije lundrimi jashtë shtetit nuk u lejua në ishuj për shkak të “No Sail Order” të CDC. Gjatë korrikut 2019, 10,184 vizitorë erdhën me rrugë ajrore për të hipur në anijen e lundrimit me port në shtëpi në Hawai’i dhe nuk pati vizita nga anijet e lundrimit jashtë shtetit. Muajt ​​nga qershori deri në gusht janë zakonisht periudha më të ngadalta për anijet turistike jashtë shtetit që hyjnë në Hawai’i.

Nga viti deri më sot, 29,792 vizitorë hynë në Hawai’i me 20 anije turistike jashtë shtetit. Disa nga ato anije ishin më të vogla në kapacitet krahasuar me 37 anijet e lundrimit që transportuan 77,036 vizitorë në shtatë muajt e parë të 2019.

Në shtatë muajt e parë të vitit 2020 kishte 52,705 vizitorë gjithsej të lundrimit, 65.2 për qind më pak nga një vit më parë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles