6 shenja të çuditshme paralajmëruese të testosteronit të ulët

Depresioni, lodhja dhe libido e ulët janë disa nga më të njohurit simptomat e testosteronit të ulëtpor a e dini se nivelet e ulëta të këtij hormoni mashkullor mund të ndikojnë gjithashtu në kockat, zemrën, trurin dhe yndyrën e trupit në mënyra më pak të dukshme?

Për të marrë një diagnozë të testosteron i ulët, ju duhet një test gjaku për të konfirmuar nivelet e ulëta. Disa simptoma janë më të dukshme, por të tjerat mund të jenë graduale dhe të heshtura. Këtu janë disa nga paralajmërimet më pak të njohura shenjat e testosteronit të ulët.

1. Masa kockore e reduktuar

“Nuk do ta kuptoni se kockat tuaja po hollohen derisa të thyhen, por testosteroni më i ulët mund të kontribuojë në zvogëlimin e densitetit të mineraleve të kockave”, thotë Stephen Borst, PhD, drejtor i asociuar për kërkime në Qendrën Kërkimore, Edukative dhe Klinike Geriatrike në Qendra Mjekësore e Çështjeve të Veteranëve Malcom Randall në Gainesville, Florida.

Suplementet mund të kenë efekt të kundërt. Një ekip hulumtues dha testosteron shtesë për një vit për burrat e moshës 60 vjeç e lart që kishin testosteron të ulët. Deri në fund të studimit, densiteti mineral kockor i meshkujve ishte përmirësuar. Hulumtimi, i cili u publikua në shkurt 2014 Gazeta Amerikane e Fiziologjisë-Endokrinologjisë dhe Metabolizmit“tregoi se trajtimi me testosteron te meshkujt e moshuar shkaktoi një rritje të këndshme të densitetit të mineraleve kockore në dy fusha kryesore: në pjesën e poshtme të shtyllës kurrizore dhe në ijë”, thotë Borst.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles