10 gjërat që doktori juaj nuk do t’ju tregojë për kirurgjinë bariatrike

Nëse jeni duke marrë në konsideratë një operacion për humbje peshe, ka shumë mundësi që të merrni shumë udhëzime para dhe pas operacionit nga një mjek të cilit i besoni. Por kjo nuk është gjithmonë rasti, dhe për shumë njerëz që kanë këtë lloj procedure, jeta pas operacionit mund të jetë plot me surpriza – të mirat, të këqijat dhe madje edhe të turpshmet. Nëse po mendoni të bëni kirurgji bariatrikekëtu janë disa gjëra që duhet të dini që mjeku mund të harrojë t’i përmendë.

1. Mund të keni shumë depresion pas operacionit.

Ekziston një lidhje e provuar midis obezitetit dhe depresionit, dhe ndërsa shumica e pacientëve që i nënshtrohen operacionit bariatrikë përjetojnë një përmirësim të përgjithshëm në mirëqenien e tyre pas operacionit, ndjenjat e depresionit mund të përkeqësohen për disa. Hulumtuesit nga Universiteti Yale publikuan një studim në Revistën Obesity në të cilin 13 përqind e pacientëve të studiuar raportuan një rritje në Inventarin e Depresionit Beck – një vlerësim numerik që mat çrregullimi i të ngrënit sjellja, vetëvlerësimi dhe funksionimi social – gjashtë deri në 12 muaj pas operacionit të bypass-it të stomakut, një kornizë kohore që autorët konkludojnë se është një periudhë e rëndësishme për të vlerësuar depresionin dhe simptomat shoqëruese.

2. Lëkura e tepërt mund të jetë një problem — dhe operacioni korrigjues është i kushtueshëm.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles